Gökşin Sipahioğlu`nun Cenazesi Türkiye`ye Getirildi

Paris`te kaldırıldığı hastanede rahatsızlanarak hayatını kaybeden SİPA Press`in kurucusu gazeteci ve fotoğrafçı Gökşin Sipahioğlu`nun cenazesi Türkiye`ye getirildi.

Kaldırıldığı hastanede fenalaşan ve 5 Ekim 2011 tarihinde 08.00 sıralarında vefat eden SİPA Press`in kurucusu Gökşin Sipahioğlu`nun cenazesi, Türk Hava Yolları`nın (THY) tarifeli bir uçağı ile Paris`ten İstanbul Atatürk Havalimanı`na getirildi. 1961 yılında ``füze krizi`` sırasında Küba`ya girmeyi başaran tek batılı gazeteci olması ve 1968 Paris olaylarını yansıtan fotoğraflarıyla dünya çapında tanınan bir foto muhabiri olarak bilinen Sipahioğlu`nun cenazesi ailesi tarafından teslim alınmak üzerehavalimanına kargo terminaline kaldırıldı.

Gökşin Sipahioğlu, Fransa`da üne kavuşan çok sayıda muhabiri mesleğe kazandırmasıyla da tanınıyor. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, 2007`de Sipahioğlu`na ``Legion d`Honneur`` nişanını vermişti. Fransa Kültür Bakanlığı da Sipahioğlu`nu 2003 yılında sanat ve edebiyat nişanıyla ödüllendirmişti.

Öte yandan, Gökşin Sipahioğlu`nun cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii`nde kılınacak bir cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı`na defnedileceği öğrenildi

Kaynak: İHA