“Var olmak haktır, hayvan sevgisi ve hayvan hakları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde, Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları Etkinliğine start veriyor. Sanatçı Yonca Evcimik ve Hayvanları Koruma Federasyonu ( HAYTAP ) ile ortaklaşa yürütülecek etkinlik boyunca, ilköğretim öğrencilerinin katılacağı çeşitli organizasyonlar düzenlenecek.

“Var olmak haktır, hayvan sevgisi ve hayvan hakları
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 04 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, “Var olmak Haktır” temalı “Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları Etkinliği”ne start veriyor. Sanatçı Yonca Evcimik ve Hayvanları Koruma Federasyonu (HAYTAP) ile ortaklaşa yürütülecek etkinlikler yılsonuna kadar sürecek.

Etkinlik boyunca ilköğretim öğrencilerine yönelik 20 gösteri yer alacak.

Çocuklardaki ‘şiddet’ duygusunun, ‘sevgi’ duygusuna dönüşmesini sağlamak amacıyla ‘ŞİDDETE KARŞI SEVGİ’ başlıklı teatral eğitim çalışmasını uygulayarak, çocuklarla hayvanlar arasında ‘dostluk ve korumaya’ yönelik bir iletişim kurulması amaçlanan projede, hayvan bakım evleri ziyaret edilecek, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte belirlenecek okullardaki binlerce ilköğretim öğrencisine direkt ulaşılmış olacak.

Proje kapsamında okullarda yapılacak gösterilerde; projenin amacına uygun çocuk tiyatrosu sergilenecek, skeç ve söyleşiler yapılacak, hayvan sevgisi anlatılacak ve sanatçı Yonca Evcimik’in dansçıları eşliğinde vereceği konserle sonlandırılacak.

Yine proje kapsamında seçilmiş okullarda, hayvan ve doğa sevgisi konulu öykü, resim ve şiir yarışmaları yapılacak ve dereceye girenlere ödülleri verilecek. (Birinci olan öğrenciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin TL. ve mansiyon ödülleri) Ayrıca, projenin devamlılığını sağlamak amacıyla da öğrencilere, gerekli broşür, dergi ve kitapçıklar dağıtılacak.

Çalışmalarına geçtiğimiz Mart ayında başlanan projenin tanıtımı için, ülkemizde rol model olan siyasetçi, sanatçı ve işadamlarının katılımı ile destekleri alındı.

Yapılan fotoğraf ve klip çekimlerine; sanatçı Yonca Evcimik’in yanı sıra Egemen Bağış ve ailesi, Nasuh Mahruki, Fikret İnan, Demet Akbağ, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Pascal Nouma, Mehmet Aslantuğ ve oğlu Can Aslantuğ, Özcan Deniz, İbrahim-Demet Kutluay çifti ve kızları İrem Kutluay, Fırat Çelik, Bahar Korçan, Billur Kalkavan, DJ Hüseyin Karadayı, Bora Öztoprak, Burcu Güneş, Doğa Rutkay, Deniz Erten, Derya Baykal, Ebru Şallı, Elif Dağdeviren, Hakan Peker, Metin Arolat, Metin Özülkü, Naz Elmas, Reyhan Karaca, Tan Sağtürk, Yeliz Eker ve Zeyno Gönenç katılarak destek verdi.