Mimarlar Odası`ndan Uludağ Üniversitesi`nde Yetişecek Mimar Adayları İçin Tören

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’ne yeni başlayan öğrencileri için ‘Mesleğe hoş geldiniz’ programı düzenledi.

Mimarlar Odası`ndan Uludağ Üniversitesi`nde Yetişecek Mimar Adayları İçin Tören

Ekim ayının ilk haftasında kutlanan ‘Mimarlık Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından UÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’ne yeni başlayan öğrencilerle buluştu. Yapı Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yük. Müh. Mimar Doğan Hasol’un da katıldığı programa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Mimarlık Bölümü öğrencileri katıldı.


HASOL: MİMARLIK, İNSANLARA YÖNELİK MESLEKLERİN BAŞINDA GELİYOR
Mimarlık mesleğinin tıp ve hukuk ile birlikte insanların hayatını şekillendiren en önemli mesleklerden biri olduğunu kaydeden Doğan Hasol, Mimarlık Bölümü’nde kız öğrencilerin çoğunlukta olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hasol, "Ben 1956’da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümüne başladığımda 90 öğrenci arasında sadece 11 kız arkadaşım vardı. Yıllar sonra bu oranın değişmiş olmasından ve her alanda kız öğrencilerin çoğunlukta olmasından mutluyum." dedi.


DİLEK: TÜM GÜCÜMÜZLE ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, yeni öğrencilerin kendilerini geliştirip topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için tüm güçleriyle yanlarında olacaklarını söyledi.

Çalışmalarını sevgi, saygı ve hoşgörü felsefesiyle sürdürdüklerini kaydeden Rektör Dilek, "Sizlerin istekleri ve önerileri bizler için son derece önemli. Üniversite eğitimi ve öğretiminiz boyunca her türlü destekle yanınızda olacağız. Çünkü sizler, başta Bursamız olmak üzere ülkemizi yeniden şekillendirecek, dünyada adından daha fazla söz ettirecek yavrularımızsınız.” dedi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit de, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya da, öğrencilerin gelişimleri açısından her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Oda olarak öğrencilerin de içinde yer alacağı birçok projeye imza atacaklarının altını çizen Kaya, "Öğrencilerimiz, odamız bünyesinde verilen tüm hizmetlerden yararlanabilecekler. Mimar arkadaşlarımızla çalışma imkanı bulacaklar." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından verilen kokteylde öğrenciler, üniversite yönetimi, öğretim görevlileri ve oda üyesi mimarlarla bir araya gelerek sohbet etti.