Kobi Aş, Erzurum`da Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan ve Erzurum Ticaret Borsası’nın da ortaklığının bulunduğu, KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.

Kobi Aş, Erzurum`da Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Ş. bilgilendirme toplantısı yapıldı. Erzurum Ticaret Borsası Konferans Salonu’ndaki toplantıya, KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Başkanı Müjdat Keçeci ,Genel Müdür Süleyman Yılmaz ,Erzurum’daki KOBİ temsilcileri ile Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, bilgilendirme toplantısının kendilerini memnun ettiğini belirterek, "KOBİ AŞ kurulduğu günden bugüne kadar ki kısa süre zarfında Türkiye genelinde başarılı çalışmalar yapmıştır. 21 ortaklı bir kuruluş olan KOBİ AŞ’nin KOBİ’lere verdiği maddi ve manevi destek kuruluşların gelişiminde olumlu bir çalışma olarak görülmektedir." dedi. Başkan Hınıslıoğlu, Erzurum’da faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin ve yatırımcıların, ülkedeki her türlü imkândan yararlanmalarında fayda olduğunu belirterek, Ticaret Borsası olarak, Erzurum’da gerçekleştirilen her türlü yatırıma destek olacaklarını belirtti.
KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Başkanı Müjdat Keçeçi ise kalkınmanın ve gelişmenin önündeki en büyük engelin müteşebbis ruhunun gelişmemesi olduğunu belirterek, "Ben Denizlili biri olarak şunları ifade etmek istiyorum.Devletin Cumhuriyet tarihinde tek bir fabrika kurmadığı bir şehir olan Denizli’de bugün sanayisi, ekonomisi ve gelişimi kendini kanıtlamaya yetmektedir. Bu gelişmenin ve kalkınmanın temelinde ise müteşebbis çalışma ruhunun yattığı bilinmektedir. Denizli bugün Türkiye genelinde en büyük ihracat yapan 8. il, katma değer oluşturan iller arasında ilk 10 içerisinde. Yani Denizli insanı hep birlik içerisinde ve beraberce çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürmektedir. Tabi bunun temelinde de insan yatmaktadır.Yatırımcılara öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bilmediğiniz işi yapmayın, güçlerinizi birleştirin ve birleşin ruhunuzu ortaya koyarak işinize dört elle sarılın." şeklinde konuştu.

KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Süleyman Yılmaz ise küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin yaşadığı sorunlar, finansman kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken yenilikçi KOBİ’lerin izlemesi gereken yol haritası ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayabilecek yüksek rekabet avantajına sahip ürün veya hizmet projelerini geliştirmeleri noktasında slayt gösterimi ile açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Yılmaz, KOBİ’lere finansman temini, yeni pazarların tespit edilmesi ve strateji konularında kolektif kaynaklarını devreye sokarak ve yol gösterici rol oynayarak katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, teknolojik farklılıklar yaratarak, rekabet avantajı sağlayan ticari pazar ve gelişme potansiyeli olan ürün veya hizmet portföyü sunabilen, yeni ürün, yöntem, sistem ve teknikleri geliştirmiş veya geliştirme potansiyeli olan şirketleri Türkiye ekonomisine kazandırmak için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.