Terör Örgütü Pkk’nın Serbest Bıraktığı 4 Öğretmen Ailelerine Kavuştu

Terör örgütü PKK tarafından geçen hafta Diyarbakır ve Elazığ’dan kaçırılan 12 öğretmenden 4’ü serbest bırakıldı.

Terör Örgütü Pkk’nın Serbest Bıraktığı 4 Öğretmen Ailelerine Kavuştu
Öğretmenler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından İnsan Hakları Derneği’nde yapılan basın toplantısıyla ailelerine kavuştu.


Terör örgütü, 26 Eylül’de Diyarbakır’ın Lice ilçesi Çavundur köyünden kaçırdığı öğretmen Remzi Savaş, Hazro ilçesi Çiftlibahçe köyünden kaçırdığı öğretmen Ahmet Ürün ile Lice ilçesi Dolunay ve Birlik köylerinden 27 Eylül’de kaçırdığı öğretmenler Tekin Çakır ve Talip Maçin’i dün gece serbest bıraktı. Ailelerini arayan öğretmenler, serbest bırakıldıklarını ve İHD Diyarbakır şubesinde olduklarını açıkladı. Sabah saatlerinde İHD Diyarbakır şubesine giden 4 öğretmen, İHD avukatları ile ifade vermek üzere Diyarbakır Adliyesi`ne gitti. İfade verme işlemi tamamlanan 4 öğretmen avukatlarla İHD Diyarbakır Şubesi`ne gelerek aileleriyle buluştu.

Öğretmenlerden Tekin Çakır ve Talip Maçin’in anneleri çocuklarına sarılarak hasret giderirken, 2 yaşındaki oğlu Baran ile İHD’de kaçırılan kocasının gelmesini bekleyen Ahmet Ürün’ün eşi Leyla Ürün sevinçten konuşmakta zorluk çekti. “Yeniden doğmuş gibiyim. İnanamıyorum. Allah diğer aileleri de sevindirsin, bir an önce kaçırılan diğer öğretmenler de aileleriyle buluşur inşallah” diyen Leyla Ürün, eşiyle kucaklaştı.

İHD Diyarbakır Şubesi`nde basının karşısına geçen öğretmenlerin konuşmama kararı almaları dikkat çekti. İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, 4 öğretmenin bırakılmasına çok sevindiklerini belirterek, diğer öğretmenlerin de en kısa sürede ailelerine kavuşması için bir önceki gün PKK’ya yaptıkları ‘Öğretmenleri serbest bırakın’ çağrısını yeniledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar da kaçırılan diğer öğretmenlerin de gün içerisinde bırakılmasını umut ettiklerini söyledi. Öğretmenler ise konuşmama kararı aldıklarını belirterek, basın mensuplarının kendilerine soru sormaması ricasında bulundu.

PKK tarafından Diyarbakır`ın Hazro ve Lice ile Elazığ`ın Aracık köylerinden kaçırılan toplam 12 öğretmenden 4’ünün serbest bırakılması ile terör örgütünün elinde 8 öğretmen kaldığı belirtildi.