Midyat Tapu Müdürlüğü’nde Adam Kayırma Dönemi Bitiyor

Mardin’in Midyat Tapu Müdürlüğü`nde yapılan yenilikler vatandaşları memnun etti.

Midyat Tapu Müdürlüğü’nde Adam Kayırma Dönemi Bitiyor
Tapu Müdürü Yahya Hazar, “Yeni sistemimizde haksızlık ve adam kayırma dönemi bitiyor.” dedi.


69 köy, 6 belde ve 12 mahalleye ait bin 500’e aşkın dosyayı bünyesinde bulunduran Midyat Tapu Müdürlüğü`ndeki çalışmalar vatandaşları memnun etti. Onarımı tamamlanan müdürlükte arşiv yenileme çalışması yanı sıra mevcut dosyaların bilgisayarlara yükleme çalışmaları devam ediyor.

Yakın zamanda Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne (TAKBİS) geçileceği müjdesini veren Tapu Müdürü Yahya Hazar, “6 aydır tapudaki çalışmaları bilgisayarlara yükledik. Yeni sisteme geçiyoruz. Bundan sonra vatandaşlar geldiğinde işlem sırasına geçilecek. Vatandaşlar müracaatlarını gerçekleştirdikten sonra SMS yoluyla işlemlerinin bittiğini belirtip, vatandaşların beklememesini sağlayacağız.” dedi.


“HAKSIZLIK SON BULACAK”
Müdürlükte adam kayırma döneminin bittiğine işaret eden Hazar, “Bekleme, yavaşlama, haksızlık bitiyor. Bundan sonra bu konularda vatandaşlar şikayette bulunmayacaklar.” diye konuştu.

Adam kayırma ve haksızlıkların son bulması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlardan Abdullah Düzgün “ Bu uygulama şunu gösteriyor, devlet vatandaşlarına önem veriyor. Bundan böyle vatandaşların başında soru işareti kalmayacak. Daha önce haksızlıklar oluyordu. Her şey şeffaf olup bundan böyle haksızlık olmayacak.Uygulamadan dolayı memnunuz.” şeklinde konuştu.