Sultangazililer Van`a 2 Tır Daha Yardım Gönderdi

Sultangazi Belediyesi, Van’da meydana gelen depremin ardından 2 TIR dolusu temel ihtiyaç malzemesini daha bölgeye gönderdi.

Sultangazililer Van`a 2 Tır Daha Yardım Gönderdi

Sultangazi Belediyesi Van’daki depremzedelere 2 TIR dolusu yardım malzemesi göndermişti. Yardımlara devam eden belediye, Sultangazi Kaymakamlığı ile yeni yardım kampanyası daha başlattı. Yardım konvoyu Sultançiftliği Merkez Camii Önü düzenlenen törenle Van’a doğru yola çıktı.

Törene; Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, depremin ardından yaraları sarmak için toplanan yardımların Van’a ulaştırılacağını belirtti. Bu yardımların koordine bir hazırlık değil, kendiliğinden yüreklerde depolanan yardımlar olduğuna dikkat çeken Çelikkaya, “Haritada ne kadar uzak mesafede de olsak kalpler arasında mesafenin olmadığını hep beraber gördük. Bir hafta içinde yaşadığımız her iki felaketin hepimiz ocağımızda olmuş gibi hissettik. Burada yardım sunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, Van’da yaşanan deprem için tüm Türkiye tek yürek olduğunu söyledi. Depremin ilk gününden itibaren Sultangazililerin yardım için seferber olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, “İlk etapta 2 TIR dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Yine 2 tır yardım malzemesini Van’da ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz.” diye konuştu.
Sultangazilileri gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutlayan Başkan Altunay, depremde hasar gören üç köye gönderilecek yardımlar için ekiplerin görevlendirildiğini ifade etti. Altunay, yeniden bir TIR dolusu yardım malzemesini göndermek için hazırlıkların devam ettiğini kaydetti.
Sultangazili çocukların Van’daki akranları için bir dünya rekoruna imza atmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Altunay, "31 Ekim Dünya tasarruf günü nedeniyle Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ‘En Çok Çocukla Tasarruf Rekoru’ gerçekleştirecekler. Yüzlerce Çocuk, topladıkları pet şişeleri 7 metre yüksekliğinde, 1,7 metre çapındaki uzay roketi şeklindeki atık kumbarasına atacaklar. Atık kumbarasında toplanan pet şişelerin gelirini ise Van’daki çocuklara gönderecek." ifadesini kullandı.

Törenin ardından yardım malzemelerini taşıyan tırlar dualar eşliğinde Van’a doğru uğurlandı.