Kırcaali Belediye Başkanı Azis`ten Bursa’ya Teşekkür

Bulgaristan’da yapılan seçimlerde üçüncü kez belediye başkanlığına seçilen Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bursa’da soydaşlara büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi telefonla arayarak teşekkür etti.


Bulgaristan’da kayıtlı 6 milyon vatandaş, 3 gün önce yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı ve ülkedeki 2 bin belediye başkanını seçmek için sandık başına gitti.
Bulgaristan seçimlerinde, bütün siyasi partilerin önem verdiği Kırcaali’de, belediye başkanlığı için son 20 yıldan bu yana ilk kez 8 aday çıktı. Buna rağmen, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin üçüncü kez aday gösterdiği Hasan Azis, oyların yüzde 54.4’ünü alarak seçimi galip tamamladı ve yeniden Kırcaali Belediye Başkanı oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, seçim bürosunun önünde seçmenlere teşekkür etti. Kırcaali sokaklarında soydaşlar, zafer turu atarak davul zurna eşliğinde halaylar çekti.


BURSA, ONBİNLERİ KIRCAALİ’DE BULUŞTURDU
Kırcaali’de güven tazeleyen ve 3. kez belediye başkanı olan Hasan Azis, Bursa’dan gördükleri destek için de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi telefonla arayarak, soydaşlara ilgisinden dolayı teşekkür etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin özverili çalışmalarını bildiğini belirten Azis, Başkan Altepe’nin, Bulgaristan’da çok güzel işler yaptığını, bu anlamlı çalışmaların da birlik ve beraberliği artırdığını söyledi. Başkan Altepe’nin, Bulgaristan’a desteklerinin süreceğine inandığını kaydeden Azis, son olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırcaali’de gerçekleştirilen Kibariye konserinin de Bursa ile Balkanlar arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirdiğini söyledi. 25 yıldır ilk kez böyle kapsamlı bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirten Azis, 10 bini aşkın insanın uzun zaman sonra ilk kez bir araya geldiğini, Türkleri ve Romanları bir çatıda buluşturan etkinliğin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bulgaristan’ı önemsediklerini vurgulayarak, Bursa’da çok sayıda Bulgaristanlı vatandaşın yaşadığını hatırlattı. Bulgaristan’ın, Türkiye’nin komşusu değil, kardeşi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa ile Bulgaristan, çok sıkı bağlarla birbirine bağlı. Bulgaristan’da gördüğümüz sevgi bize kendimizi Bursa’da gibi hissettiriyor. Bulgaristan’da yaşanan en ufak bir sıkıntı bizim sıkıntımız, mutluluk da bizim mutluluğumuz, heyecanımız oluyor. 3. kez Kırcaali belediye başkanı seçilen Hasan Azis, çok başarılı bir belediye başkanı. Kırcaali halkı da bunu, oylarını Azis’e vererek zaten resmen gösterdi. Azis’in, bu güveni sürdüren çalışmalarının devam edeceğine inanıyorum. Bizler de Bursa olarak her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız.” diye konuştu.