Doğuş Grubu, Erciş’te 2 Bin Kişilik Yemek Çadırı Kurdu

Doğuş Grubu, depremin vurduğu Van Erciş’te 2 bin kişiye hizmet verecek yemek çadırı kurdu.

640 metrekare ebadındaki çadır, günde üç öğün sıcak yemek sunuyor.
Grup, bölgeye 24 metrekarelik 200 çadır gönderirken, Van’ın Edremit kazasında dağıtılmak üzere 4 bin adet battaniye yolladı.

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, yardımlara dair yaptığı açıklamada “Depremin açtığı yaraları bir nebze olsun sarabilmek adına gerek şirketlerimiz öncülüğünde gerek de çalışanlarımızın yardımlarıyla deprem mağdurlarına elimizden geldiğince destek veriyoruz. Temennimiz ülkece karşı karşıya olduğumuz bu güç günlerden dayanışma gücümüzle çıkabilmemizdir.” dedi.

Holding çalışanları da deprem bölgesine yapılan yardımlara katıldı. Grubun bölgeye gönderdiği bebek maması, çocuk bezi, hijyenik ped, soba, su, ayakkabı, muhtelif kıyafet, temizlik ve gıda malzemelerini içeren iki kamyona ek olarak, personelin topladığı bir kamyon dolusu ihtiyaç malzemesi de Van’a sevk edildi.

Doğuş İnşaat, Doğuş Otomotiv ve Doğuş Medya Grubu çalışanları afet bölgesine, erzak, giysi, soba, çadır, bebek bezi gibi malzemeler gönderirken; Doğuş Otomotiv çalışanlarını Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda yürütülen Van Depremi Yardım Kampanyası’na özel olarak açılmış hesap numaralarına yardımda bulunmaya davet etti.


2,5 MİLYON LİRA NAKİT YARDIMI
Depremden zarar gören Van ve çevresi için nakdi yardımda da bulunan Doğuş Grubu, bu kapsamda; Samanyolu, Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON tarafından tertip edilen Kardeşlik Zamanı adlı kampanya için 1 milyon 250 bin lira Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı için de 1 milyon 250 bin lira olmak üzere toplamda 2,5 milyon lira bağışta bulundu.

Ayrıca grup şirketlerinden Garanti Bankası da Van`da öğretmenevi inşası için 1 milyon lira bağış yapacak. Garanti Bankası ayrıca depremzedelere deprem bölgesine yapılacak havalelerden ücret almamak, depremzedelerin kredi kartı ve kredi borçlarını ertelemek gibi çeşitli uygulamalarla finansal açıdan destek olacak.