Atak Koleji, Fatih Projesini Hayata Geçirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği Fatih projesi, Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji tarafından hayata geçirdi.

Atak Koleji, Fatih Projesini Hayata Geçirdi
Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji Fen Lisesi, öğrencilerin tamamına dizüstü bilgisayar hediye etti.

Fen lisesinde okuyan 5 kız öğrenciye turuncu, geri kalan 8 erkek öğrenciye ise mavi renkli bilgisayarlar törenle verildi. Törene okulu yaptıran Safiye ve Beşir Atak çiftinin yanında okul müdürü İlhan Aytekin, okulun yönetim kurulu başkanı Süleyman Akdağ, Saadete AŞ Genel Müdürü Süleyman Öner ve öğrenci velileri katıldı.
Törende öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Safiye Atak, öğrencilere sunulan imkanlar arttıkça elde edecekleri başarının da artacağına dikkat çekti. Atak, Atak Koleji`nin bölgenin en donanımlı okullarından bir tanesi olduğunu belirterek, “Öğrencilerin bu imkanları kullanarak Türkiye’nin geleceğini inşa eden gençler olmasını temenni ediyorum. Okumalarını istiyorum bu imkânlar onların geleceği içindir.” dedi.
Okul Müdürü İlhan Aytekin de “Başbakan’ın eğitimde bir devrim niteliğinde olan Fatih projesini bizler adım adım kendi okulumuzda uygulamaya başladık. Mardin eğitim ve öğretimine daha fazla katkı sağlamak için bu yıl fFen lisesi sınıfı açtık. Mardin ve Türkiye için büyük kazançtır. Okulumuzu en son teknolojik imkânlarla donattık. Türkiye’de kullanılan en son teknoloji olan akıllı tahta ile donattık. Bu öğrenciler Türkiye’nin geleceği olan gençlerdir.” diye konuştu.

Okulun yönetim kurulu başkanı Süleyman Akdağ da Türkiye’de bir ilk olacak uygulamayı okullarında hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını anlattı. Okullarda teknolojik imkanları kullanarak eğitimin seviyesini en üst seviyeye getireceklerine inandıklarını belirten Akdağ, “Bu yıl ilk defa atak koleji bünyesinde fen lisesi açıktık. Fatih projesini Türkiye’de ilk defa Atak Koleji olarak devreye soktuk. Burada okuyan öğrencilere her birisine birer adet lap top bilgisayar hediye ettik.” şeklinde konuştu.