Kalkım-yenice Çevre Yolu Tamamlanıyor

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından projelendirilen Kalkım -Yenice Çevre Yolu’nda çalışmalar başladı.

Kalkım-yenice Çevre Yolu Tamamlanıyor
Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yolun bir bölümünde sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Edremit’in yıllardan bu yana ulaşım sorunları arasında yer alan Kalkım - Yenice Kara Yolu’nun şehir merkezinde geçmesi yer alıyordu. Belediye’nin tüm girişimlerine rağmen sorun çözüme kavuşturulamıyordu

Konuya el atan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Fen İşleri Müdürlüğü’ne gerekli talimatları vererek yol güzergahında ilk çalışmaları başlattı. Gerçekleştirilen çalışma ile birinci aşamada Atatürk Mahallesi Toki konutları önüne kadar olan kesimde sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi. Kısım kısım yapılacak çalışmalar ile çevre yolunun en kısa sürede imkanlar dahilinde tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalara başlandığını gören bölgedeki vatandaşlar, Edremit Belediyesi’ne minnettar olduklarını ifade etti. Yolun tamamlanması ve trafiğe açılması durumunda, ilçe merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak ve artık ağır tonajlı araçlar şehir içinden geçmek zorunda kalmayacak.
Kaynak: İHA