Turkcell, New York Borsasındaki 10. Yılını Geride Bıraktı

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve şirketin üst düzey yöneticileri, 11 Temmuz 2000’de New York Stock Exchange’e kote olan ilk ve tek Türk şirketi olarak, NYSE CEO’su Duncan L.

Turkcell, New York Borsasındaki 10. Yılını Geride Bıraktı
Niederauer ve bir grup gazeteci ile birlikte borsanının kapanış gongunu çaldı.

10. yılında gecikmeli de olsa bir kutlama yapmaktan büyük zevk duyduduğunu belirten NYSE CEO’su Duncan L. Niederauer, tören öncesi Ciliv’e bir plaket verdi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, dünyada halka açık şirketlerin yüzde 31’ni listeleyen en büyük borsasında bulunmanın Turkcell’e de çok büyük bir tecrübe kattığını anlattı.
Heyet daha sonra piyasa değeri 12.5 trilyon dolara ulaşan toplam 1953 şirketin hisse senetlerinin işlem gördüğü salonun balkonuna çıkarak Turkcell bayrağının önünde alkışlarla kapanış gongunu çaldı. Sinyal bebek maskotu ile beğeni toplayan Turkcell balkonda gazetecilerle birlikte fotoğraf verdi. Turkcell`in 10. yıldönümü dolayısıyla Wall Street sokağındaki New York Borsası binasına çekilen büyük Turkcell bayrağı ile Türk bayrağı turistlerin de ilgisini çekti.
Törenden sonra konuşan Süreyya Ciliv, “11 yıldan sonra hem Turkcell’in hem de Türkiye’mizin bayrağını burada, dünyanın finans merkezinde dalgalandırmaktan inanılmaz gururluyum.” dedi. New York merkezli Amerikan Türk Cemiyeti (ATS), Türk ve Amerikan şirketlerinin başarılı işbirliğini simgeleyen ``Kurumsal Ortaklık`` ödülünü bu yıl, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile New York Menkul Kıymetler Borsası üst yöneticisi (CEO) Duncan L. Niederauer`a verdi.