Televizyon Spikerleri, Yerel Medya Temsilcilerine Eğitim Verdi

Karabük`te Basın İlan Kurumu ve Spikerler Derneği tarafından düzenlenen "Yerel Medya Eğitimi" konulu programda televizyon spikerleri, yerel medya temsilcileri ile tecrübelerini paylaştı.

Televizyon Spikerleri, Yerel Medya Temsilcilerine Eğitim Verdi
Karabük`ün dünyaca ünlü kenti Safranbolu ilçesinde Kadıoğlu Şehzade Konaklarında verilen eğitim seminerine, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş katılırken, TRT`den Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, haber spikeri Defne Sarısoy, CNN Türk haber spikeri Özge Uzun, Bugün TV haber spikeri Evren Özalkuş ve FOX TV sunucusu FatihPortakal da konuşmacı olarak katıldı. Seminer öncesinde bir konuşma yapan Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş, yaklaşık 1.5 yıl önce derneği kurduklarını, İstanbul`daki birikim yaygınlaşmasını yerele taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, habercilik ve Türk basını hakkında bilgi vererek, eğitim çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Atalay, konuşmasında medyanın sıkıntılarından bahsederek, "Biz el ele, kol kola çalışmaya hazırız. Koca Türkiye`de bu işten ekmek yiyenlerin sayısı o kadar az ki. Bu ekmek yiyenlerin de çoğu alması gerekenden az maaş alıyor. Biz özerk bir kamu kuruluşuyuz. Biz spikerliği sevdik. En önemli mesleklerden biri olduğunu biliyoruz. Bizim bu eğitim çalışmalarımızdevam edecek. Nerede olursanız olun basınımızın yanında olacağız" dedi. Konuşmaların ardından seminere geçildi. Erdoğan Arıkan `Spor Sunumu ve Yorumculuğu`, Defne Sarısoy `Hayatın İçinden İletişim`, Özge Uzun ` Televizyon Haberciliğinde Yerel haberin Önemi`, Evren Özalkuş `Kamuoyu Bilgilendirme Aracı Olarak Televizyon Haberciliği`, Fatih Portakal `Muhabirlik Bileşeniyle Haber Sunuculuğu` konularında sunum yaptı. Katılımcılar, "Haberin Sesleri Anadolu`da" sloganıyla medyada bugüne kadar yaşadıklarını, tecrübelerini, bilgilerini ve yerel medyanın daha etkin hale gelebilmesiiçin neler yapılabileceğini anlattı. Semineri Karabük, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu`dan yerel medya kuruluşu temsilcileri ile muhabirler takip etti.
Kaynak: İHA