Yazıcıoğlu Soruşturmasında 7 Şüpheli İçin Tutuklama

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında 4`ü muvazzaf asker, 7 kişi tutuklandı.

Yazıcıoğlu Soruşturmasında 7 Şüpheli İçin Tutuklama

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan ile Şeref Gürkan tarafından sorgulandıktan şüpheliler tutuklama istemi ile Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ne sevk edildi. 12 şüpheliden 4’ü muvazzaf asker 7`si tutuklandı. 4 günden bu yana gece gündüzlü süren ifade alma işlemi gece yarısı sona erdi. Sabaha karşı 04.00`te sona eren yargılama sonucunda şüpheliler, F.S., K.M., Ş.S., N.M., N.B., C.Ş. ve A.Ö. hakkında tutuklama kararı çıktı.
Tutuklanan muvazzaf askerler arasında, Cumhurbaşkanı Gül`e gönderilen videoda enkazda cihaz söktükleri iddia edilen askerler A.Ö. ile N.M.`nin de bulunduğu bildirildi. Tutuklanan zanlılar Malatya E Tipi Cezaevi`ne konuldu. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 5`i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Malatya özel yetkili cumhuriyet savcısının talimatıyla 5 kentte başlatılan operasyon kapsamında 11`i muvazzaf asker toplam 16 kişi gözaltına alınmış, 4 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.