Metiner: Bakanla Aramızda Tartışma Olmadı

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, bazı basın ve yayın organlarında çıkan Kızılcahamam kampında, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’le aralarında tartışma geçtiğine ilişkin haberleri yalanladı.


AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, partisince Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen kampta, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’le aralarında bir tartışma yaşandığına ilişkin haberlerin bazı basın organları ve internet sitelerinde yayınlanması üzerine açıklama yaparak, haberlerin asparagas olduğunu ve yaşanan bir tartışmanın söz konusu bile olmadığını söyledi.

Metiner, “Kızılcahamam kampında, İçişleri Bakanımız sayın İdris Naim Şahin, terör konulu bir sunum yaptı. Milletvekilleri olarak bizler de çeşitli sorular yönelttik, sayın bakan da bu sorulara cevap vererek sunumunu sürdürdü. Sayın bakanın sunumunda, kaçınılmaz olarak KCK ile ilgi bilgilendirmeler de vardı. Ben, demokrasi-güvenlik denklemi konusunda, sayın başbakanımızın işaretlediği pozisyonda durmamız halinde başarılı sonuçlar alabileceğimizi, terörle mücadelenin yanı sıra PKK’nın siyaseten yenilmesini mümkün kılacak demokratik açılım sürecinin de kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledim. Konuşmamda, hiçbir şekilde KCK’yı savunma pozisyonuna girecek tek kelime söylemediğim gibi, KCK operasyonlarından da hiç bahsetmedim.
Olmayan bir tartışmanın üzerine bina edilerek şahsımı karalamaya dönük haber ve yorumlara bir anlam veremiyorum. Sayın bakanla geçmişten gelen güzel günlerimiz ve birlikte çalışmışlığımız var, güzel diyaloglarımız sürüyor. Kampta ne bir tartışma yaşanmış, ne bir kırgınlık olacak bir olay meydana gelmiş. Bu tamamen düzmece asparagas bir haberdir.” dedi.


BİNLERCE KEZ KINIYORUM
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Hakkâri’nin Yüksekova ve Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısını da kınayarak, “Bu tür alçakça saldırıları bir değil, binlerce kez lanetliyorum. Terörden medet ummanlar, asla emellerine ulaşamayacaklarını bilmeliler. 26 canımıza mal olan bu olayda, kaybeden taraf, şiddetin tarafı olmuştur, hep şiddet kaybedecek, insanlık kazanacaktır.” dedi.

Metiner, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı dilediği mesajında, yaralı askerlere de acil şifa temennisinde bulundu.