Kuşadası`nda Kardeş Şehirlerin Buluşması Devam Ediyor

Kuşadası Belediyesi`nin kardeş şehirler ile ilişkilerini geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek amacıyla Pegasus Airlines sponsorluğunda gerçekleştirdiği 2.

Kuşadası`nda Kardeş Şehirlerin Buluşması Devam Ediyor
Kuşadası Kardeş Kentler Festivali devam ediyor

Kuşadası`nın yanı sıra Kuşadası`nın kardeş şehirleri Gorçe Petrov-Makedonya, Bihaç-Bosna Hersek, Prizren-Kosova, Sinaia-Romanya, Batum-Gürcistan ve Samos-Yunanistan`ın katıldığı " 2. Kuşadası Kardeş Kentler Festivali" büyük ilgi gördü. Festival kapsamında Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi`nde Makedon fotoğrafları sergisi açılırken, ayrıca Bihaç, Prizren, Sinai, Batum ve Samos şehirleri tarafından tanıtım stantları kuruldu. Son olarak sanat galerisinin bahçesinde Makedonya`dan gelen özel ustalartarafından Makedon yemekleri sunuldu. Etkinliklere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Makedonya Büyükelçisi, Kosova Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski, Batum Belediye Meclis Başkanı George Kitadze, Romanya`nın Sinaia Belediye Başkan Yardımcısı Viorika Vasile, Samos Belediye Başkan Yardımcısı Anna Serepas ile çok sayıda konukkatıldı. TÜRK GECESİ BÜYÜLEDİ Kuşadası 2. Kardeş Kentler Festivali, Atatürk Meydanı`nda kardeş kentlerden gelen ekiplerin folklor gösterileri yapıldı. Kuşadası`nın kardeş şehir heyetleri, daha sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından onurlarına Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı`nda düzenlenen gala yemeği ve Türk Gecesi`ne katıldı. Türk Gecesi`ndeki gösterilerle büyülenen konuk kardeş şehir heyetleri, zaman zaman gösteri yapanlarla birlikte oynayarak, coştu. Türk Gecesi ile eş zamanlı olarak Atatürk Meydanı`ndamuhteşem bir folklor gösterisi yapıldı. Makedonya`dan gelen ünlü TANEC Ensemble grubu, yaklaşık 1,5 saat süren gösteride konukların yanı sıra Kuşadalılar ve turistleri büyüledi

Kuşadası Kardeş Kentler Festivali`nin 15 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen programı ise kardeş şehirlerden gelen konukların Kadıkalesi kazı alanı ziyareti, şehir tanıtım turu ile başlayacak. Makedon Djambo Agusevi Orkestrası Kuşadası`nın Ege ve İkiçeşmelik mahallelerinde ayrı ayrı konser verecek, aynı anda İbramaki Sanat Galerisi`nde çeşitli söyleşiler, gösteriler yapılacak. Kardeş kentlerden gelen ekiplerin saat 19.00`daki folklor gösterilerinin ardından İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı`nda saat20.30`da başlayacak ücretsiz halk konserlerinde ünlü pop müziği sanatçısı Ziynet Sali, ünlü Makedon grup Djambo Agusevi, Cenk Bosnalı-Bosna Ekspres ve Momo Nikolovski sahne alacak, Makedonya Etnografik Defilesi yapılacak.

Festivalin 16 Ekim tarihindeki üçüncü ve son gününde ise etkinlikler Efes ve Meryemana turu ile başlayacak Saat 13.00`de kardeş şehirlerin belediye başkanlarının zirvesi yapılacak. Saat 14.00`de Djambo AGUSEVI Orkestrası Tepe Sokak`ta mini sokak konseri verecek. Festival akşam saat 20.00`de ünlü caz ustası Maffy Falay ve Jazz Band`in kapanış konseri ile tamamlanacak.
Kaynak: İHA