Erdoğan`dan Zam Değerlendirmesi: Kardeşim Sigara İçmezsin Olur Biter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı ürünlerin özel tüketim vergisine getirilen zamları savundu.

Erdoğan`dan Zam Değerlendirmesi: Kardeşim Sigara İçmezsin Olur Biter
Türkiye’nin Yunanistan’ın durumuna düşmemesi için işi baştan sıkı tuttuklarını söyleyen Erdoğan, “Kardeşim sigara içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter. Ne olacak. Kalkıp da Porshe kullanacağına, 2000 motorun üstünde kullanacağına Fiat, Volkswagen kullan yeter. İşi sıkı tutmazsak biz de Yunanistan’ın durumuna mı düşelim?” dedi.
Kızılcahamam Asya Termal Otel’de düzenlenen AK Parti Kampı’nda son günlerdeki zamları değerlendiren Erdoğan, “Biz bu ara bazı ürünlere zam yaptık. Alkol, tütün lüks araçlar... Tabi hemen başladılar `Milletvekilleri kendi maaşlarına baksın`, `Eline diline dursun`. Milletvekillerine 9 yıllık sürede zam yapmadık.” diye konuştu.
Bir televizyonda izlediği haberi eleştiren Erdoğan, haberde her milletvekilinin altına araba verildiğini, benzinlerinin karşılandığını, uçak paralarını verildiği yönünde bilgi verildiğini aktardı. Erdoğan, “Ya bu terbiyesizliktir. Biz iktidara geldik, milletvekillerinin lojmanlarını sattık ya. Niye bunu konuşmuyorsunuz? Benim milletvekillerimin çoğu kirada oturuyor. Bunu niye konuşmuyorsunuz? Milleti tahrik etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Milletvekili el bebek gül bebek sanki. Anadolu milletvekili Anadolu’dan gelen misafiri ağırlamak zorunda. Ağırlamazsa televizyon spikeri gibi `milletvekili oldu bizi ağırlamıyor` derler. Milletin temsilcisini milletiyle nasıl ayırıyor?” eleştirisinde bulundu.


"BİZ EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLAYACAĞIZ"
Başbakan Erdoğan, zamların ekonomi yönetimince uzun uzun çalışıldığını, son kararın kendisinin de değerlendirmesiyle verildiğini belirterek şöyle konuştu: “Kardeşim sigara içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter. Ne olacak. Kalkıp da Porshe kullanacağına 2000 motorun üstünde kullanacağına Fiat, Volkswagen kullan yeter. İşi sıkı tutmazsak biz de Yunanistan’ın durumuna mı düşelim? Biz eşeği sağlam kazığa bağlayacağız. Çünkü biz ayağa kalkan bir ülkeyiz. Bir taraftan okullarımızı yapacağız. Yapılan zamlar enflasyonun üzerinde değildir, altındadır. Asla sizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Cari açığa karşı tedbirlerimizi oluşturmamız gerekiyor. Biz birilerinin kapısında gidip kuyruğa giremeyiz. Kuyruğa girenlerin hali ortada, bak ne durumdalar. 4 yıl oldu IMF’den yardım almıyoruz. Borç 4 milyar doların altına düştü.”