Somalili Öğrencileri İzmir Üniversitesi Rektörü Erciyeş Karşıladı

Somali’de yaşanan açlık, kuraklık ve terör olayları nedeni ile eğitimlerine Türkiye’de devam edecek olan Somalili 4 öğrenciyi İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.

Somalili Öğrencileri İzmir Üniversitesi Rektörü Erciyeş Karşıladı
Dr. Kayhan Erciyeş karşıladı.
Türkiye Hükümeti, halkı, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılarının tüm duyarlılıkları ile kuraklık, açlık ve terör olaylarının pençesinde boğuşan Somali’ye uzattığı yardım eline bir destek de İzmir Üniversitesi’nden geldi. Türkiye Hükümeti’nin desteği ile Vakıf Üniversiteler Birliği tarafından hayata geçirilen “Somali’ye yardım ve bağış” programı çerçevesinde Türkiye’ye gelen öğrencilerden dördü, eğitim alacakları İzmir Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş tarafından karşılandı.
Akademik dünyaya katkısı kadar topluma hizmet anlayışı ile sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yer alacaklarını dile getiren Prof. Dr. Erciyeş, "Dünyanın geleceğini çocuklar ve gençler belirleyecek. Zor günler geçiren Somalili gençlere eğitim desteği vererek sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve daha güzel bir dünya yaratmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.
Tüm eğitim masrafları İzmir Üniversitesi tarafından karşılanacak öğrenciler Abdulkadir Osman Mursael ve Mohamed Hassan Omar’ın Bilgisayar Mühendisliği, Yusuf Mohamed Hassan ve Mahamed Ahmed Omar’ın ise Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim alacakları bilgisini veren Rektör Erciyeş, "Aslında üniversitemize gelecek öğrenciler arasında Ahmed Mohamed Alasow Mahadalle de bulunuyordu. Ancak ne yazık ki kendisi Somali Yüksek Eğitim Bakanlığı önünde burslu olup olmadıklarını heyecan içinde beklerken gerçekleşen bir bombalı saldırı neticesinde pek çok arkadaşı ile birlikte yaralanmış. Şu an tedavisi İstanbul’da devam eden öğrencimizin de en kısa zamanda aramıza katılmasını umut ediyoruz." dedi.