Mardin Defterdarlığı Müsiad Dost Meclisi Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi`nin geleneksel düzenlediği Dost Meclisi`nin bu haftaki konukları Mardin Defterdarı İsmail Tarım ve çalışma arkadaşları oldu.

Mardin Defterdarlığı Müsiad Dost Meclisi Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
MÜSİAD Mardin Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği Dost Meclisi toplantısına katılan Mardin Defterdarı İsmail Tarım ve çalışma arkadaşları MÜSİAD üyelerini kendi çalışma alanları ile ilgili olarak bilgilendirdi. Mardin Defterdarı İsmail Tarım toplantıya katılımından ve gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini ifade etti. Tarım, "Bizim ekonomi açısından İş adamları ile benzerliğimiz vardır, aynı çatı altındayız. Devlet iş adamlarının vergileriyle ayaktadır. Devleti ayakta tutan gelir ve giderleridir.Biz maliye olarak devletin gelir ve giderlerini kontrol ediyoruz" dedi.

MÜSİAD üyelerinden Mali Müşavir Bülent Tekin`in "Vergi oranları ne zaman düşer" şeklindeki sorusuna Defterdar Tarım, "Aslında bu siyasi bir meseledir. Bizi aşan bir durum. Ancak şunu da diyebiliriz ki, vergi oranları eskiye nazaran düşme eğilimi göstermiştir. Birçok kalemde vergi indirimine gidilmiştir. Biz Maliyeciler olarak her zaman adil bir vergiden yanayız. Verginin tabana yayılmasından yanayız. İnşallah önümüzdeki süreçlerde buda sağlanacaktır" diye cevap verdi.
Kaynak: İHA