Ata: Afet Öncesi Alınacak Tedbirlerle 7 Liralık Zarar 1 Liraya İndirilebilir

Gaziantep Valisi Erdal Ata, afet öncesi alınacak tedbirlerle afet sonrası 7 liralık maddi zararı 1 liraya indirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Ata: Afet Öncesi Alınacak Tedbirlerle 7 Liralık Zarar 1 Liraya İndirilebilir
Afetin manevi zararının da işin başka ve en önemli boyutu olduğuna dikkat çeken Ata, “Onun için 7 yaşından 70 yaşına kadar eğitim şart diyoruz.” dedi.
Erdal Ata, ‘Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Afete yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ata, Gaziantep’te 5902 Sayılı Yasa kapsamında ihdas edilen norm kadrolar çerçevesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 17 Aralık 2009 tarihinde resmen faaliyete geçtiğini hatırlattı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün, afet öncesi, sırası ve sonrasına yönelik olarak çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizen Ata, “Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Bu konuda insanlarımızı ne kadar iyi eğitir, ne kadar fazla insanımıza hitap edebilirsek afetin zararlarından o derece ülkemiz az zarar görür. Çünkü afet öncesi alınacak tedbirlerle afet sonrası 7 liralık maddi zararı 1 liraya indirgemek mümkündür. Tabi afetin manevi zararı işin başka ve en önemli boyutudur. Onun için 7 yaşından 70 yaşına kadar eğitim şart diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ata, “Afetlerden kaçmamız mümkün olmadığına göre ülkemizin coğrafi yapısı itibariyle afetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Ulu Önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra düşünmenin bir yararı yoktur. Dileğimiz tüm vatandaşlarımızın afet korkusundan uzak, Cennet Vatanımızda huzur içerisinde yaşamasıdır.” açıklamasını yaptı.