Vali Tekmen: Ardahan `teksas` Değil, Her Yönüyle Güvenli Bir İl

TBMM Şiddet Araştırma Komisyonu Uzmanı ve Araştırmacı Adem Solak’ın, Türkiye`nin ‘suç haritasında`, özellikle de ‘çocuk suçluluğu` haritasında Ardahan’ı en çok suç işleyen il olarak göstermesi Vali Mustafa Tekmen’i kızdırdı.

Vali Tekmen: Ardahan `teksas` Değil, Her Yönüyle Güvenli Bir İl

Ardahan Valilik Toplantı Salonu`nda konuya yönelik basın açıklamasında bulunan Vali Tekmen, ulusal bir gazetede, 2010 yılı suç sıralamasında Ardahan’ın suç oranının en yüksek il olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, "Dışarıdan bu haberleri okuyanlar Ardahan’ı Teksas sanacak." dedi.
Ardahan’ın her yönüyle güvenli bir il olduğunu hatırlatan Vali Tekmen, Ardahan’ın herkesin memnun olduğu, mutlu olduğu, güvenle yaşadığı illerden birisi olduğunu kaydederek, basında verilen rakamların ilin valisi olarak kendisini derinden üzdüğünü ifade etti. İlin asayişinden birinci derecede sorumlu olarak bunu düzeltme gereğini duyduklarını ve basında yer alan rakamların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Vali Tekmen, “Herkes biliyor ki, Ardahan her yönüyle güvenli bir il. Herkesin memnun olduğu, mutlu olduğu, güvenle yaşadığı illerden biridir. Basında verilen rakamlar ilin valisi olarak beni rahatsız etti. Çünkü verilerin resmi kayıtlarla karşılaştırdığımızda yanlış olduğu ortaya çıktı. Örneğin sözkonusu araştırmada Ardahan’da ‘2010`da 6 bin 483 olay olmuş` diyor. Oysa Ardahan’da 2010`da jandarma bölgesinde bin 346 olay olurken, emniyet bölgesinde de, bin 391 olay yaşanmıştır. Yani bunları topladığımızda toplam 2 bin 737 olay olmuş oluyor. Gösterilen rakamın yarısı bile değil. Bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekir. İlin valisi olarak Ardahan’ın olumsuz bir şehir olarak gösterilmesinde rahatsızlık duydum. Vatandaşların gece bile rahatlıkla dolaştığı bir ilde araştırmacı araştırmasını neye göre yaptı anlamak mümkün değildir. Bu yanlış haberler güvenli bir şehir olan Ardahan’ın imajını zedeliyor." diye konuştu.
Ardahan’da faili meçhul olayın bile yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Tekmen, ot yangınları, dal kırmaları ve buna benzer küçük vakaların yaşandığı ilimizde tedbirlerin alındığını ve eskiye oranla daha az sıklıkla yaşandığını vurguladı.