Türk- Alman Dostluğu, Çiğ Köfte Partisi İle Pekişiyor

Manavgat Kapalı Çarşı`da faaliyet gösteren Hacı`nın Yeri isimli restoran işletmecisi Mehmet Çayır, 2 haftada bir düzenlediği çiğ köfte partisinde yerleşik Almanlara Türk yemek kültürünü tanıtıyor.

Türk- Alman Dostluğu, Çiğ Köfte Partisi İle Pekişiyor

Manavgat`ta yerleşik yaşayan 30 Alman ailenin uzun yıllar daimi müşterilerinin olduğunu belirten Çayır, yerleşik Almanların doğum günü, evlilik yıldönümü ve özel günler içinde çiğ partisi düzenlediklerini kaydetti. Almanların Antalya`nın Alanya ilçesinden sonra en fazla yerleştikleri yeri Manavgat ve beldeleri Side, Ilıca, Çolaklı, Gündoğdu, Evrenseki ve Kızılot olduğunu belirten Çayır, Almanların büyük çoğunluğunun Türk yemekleri ve çiğ köfteyi sevdiğini söyledi. Çayır, "Alman dostlarımız için yaptığımız çiğ köfte partisi jesti hoşlarına gidiyor. Bu tür yemek kültürü etkinliği ile Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda yerleşik Almanların Türk yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olmalarına öncülük ediyoruz. Türk-Alman dostluğunu geliştirme adına bu tür etkinlikleri çok önemli buluyoruz." diye konuştu.
10 yıldır Manavgat`ta yerleşik yaşadığını belirten Alman muhasebeci Margit Liedke, Türk-Alman dostluğu adına bu tür etkinlikleri çok anlamlı bulduğunu söyledi. 10 yıl içinde Türk yemeklerinin çoğunun yapımını öğrendiğini anlatan Liedke, çiğ köftenin tadını çok sevdiğini kaydetti. Liedke, "Çiğ köfteyi ilk yediğimde acı bulmuştum. Sonraları tadını çok sevdim. Marul içine limon sıkarak çiğ köfteyi akranla yemeyi çok seviyorum. 15 günde bir yapılan çiğ köfte partisini sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.