Çaldığı güvenlik kamerasına yakalandı

Fatih'te, dün gece iş yerlerinin bulunduğu bir sokağa giren hırsız, çaldığı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Çaldığı güvenlik kamerasına yakalandı
Kameraların kayıt özelliğini ve daha sonra görüntünün izlenebileceğini hesaba katmayan hırsız, güven timleri tarafından kısa süre içerisinde yakalandı.
Olay, dün saat 03.00 sıralarında Beyazıt’ta meydana geldi. Görüntülerde, şahsın gece yarısı sokağa girdiği, etrafta kimsenin bulunmadığına kanaat getirdikten sonra iş yerlerinin güvenlik kameralarını kontrol ettiği görülüyor. Eşofmanının kapşonunu takan hırsız, önce ulaşabileceği güvenlik kameralarını gözüne kestiriyor. Kepenklere tırmanan hırsız, güvenlik kamerasını kısa süre içerisinde söküyor. Yüzü net bir şekilde kaydedilen hırsız, bir gecede aynı sokaktan 7 güvenlik kamerasını çalıyor.

GÜNDÜZ SAATLERİNDE SOKAKTAN BİR KEZ DAHA GEÇTİ
Sabah saatlerinde dükkânlarını açan esnaflar, iş yerlerinde güvenlik kameralarını göremeyince, bilgisayarlarındaki kamera kayıtlarını inceleyip polise haber verdi. Polis olayla ilgili araştırma başlattı.
Bu sırada, hırsızın dün öğle saatlerinde motosikletle sokaktan bir kez daha geçtiği ortaya çıktı. Kamera kayıtlarından hırsızın eşkâlini bilen esnaflar, peşinden koşsa da şahsı yakalayamadı. Güven timleri, olayın üzerinden 24 saat geçmeden Rezzan D.’yi (18) gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Rezzan D. Kumkapı Polis Merkezi’nde sorguya alındı.
Sedat Ulusoy adlı esnaf, Cihan'a verdiği demecinde, "Sabah saatlerinde dükkânları açtığımızda karşı komşu geldi ve güvenlik kameralarının çalındığını söyledi. Bu haber üzerine güldüm. Ancak daha sonra aynı olayın kendi başıma da geldiğini öğrendim. Güvenlik kameralarını incelediğimizde şahsın eşkâlini tespit ettik” dedi. Şahıs yakalandıktan sonra eşyaları kendisine teslim edilen Ulusoy, polislere teşekkür etti.