Bisikleti Sevdirmek İçin Gösteri Yaptılar

Fatih Doğan - Eskişehir Bisiklet Takımı (EsBike) kurucusu ve Kaptanı Gökay Konuk`un (26) girişimi sonucu Adana ve Gaziantep`ten kente gelen 5 sporcu halka bisikleti sevdirmek için Gençlik Merkezi önünde gösteri yaptı.

EsBike Takımı Kaptanı Konuk`un daveti üzerine Adana ve Gaziantep`ten Eskişehir`e gelen 5 kişilik ekip Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi önündeki alanda bir araya geldi.Burada BMX şov yapan bisiklet sporcularını vatandaşlar yoğun ilgiyle izledi.Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu olan ve yüksek lisans çalışmalarını sürdüren Konuk, gösterinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, EsBike olarak her hafta etkinlik düzenlemeye çalıştıklarını kaydetti.Bu hafta Adana ve Gaziantep`ten 5 kişilik bisiklet grubunu Eskişehir`e davet ettiklerini bildiren Konuk, ``Bisiklet sporunun gelişmesi için etkinlikler düzenliyoruz. Bu gösteriyi halka bisiklet kullanımını ve sporunu sevdirmek için gerçekleştirdik. Ülkemizde bu spor henüz yeterince tanınmadı. Ulaşım ve spor aracı olan bisikletin gelişememesi üzüntü verici`` dedi

-``Yerel yönetimlerden destek bekliyoruz``- Konuk, 2005 yılında kurduğu takımda Eskişehir`den 20, ülke genelinden toplam 40 aktif sporcunun bulunduğuna da değinerek, şöyle konuştu: ``Bunların arasında ağırlıklı olarak öğrenciler bulunuyor. EsBike olarak çeşitli yarışmalara katılıyoruz. Sadece bisiklet değil, dağ bisiklet müsabakalarına da iştirak ediyoruz. Tüm dünyada kabul gören dağ bisikleti, sporcunun tüm eforunu harcadığı zorlu bir spordur. Ancak, ülkemizde bu spor branşı da yeterince tanınmadı.`` Katıldıkları yarışmalarda Eskişehir`i temsil etmeye çalıştıklarını anlatan Konuk, ``Yarışmalarda bisikletlerimiz aşınıyor. Malzemenin yanı sıra beslenme konusunda özel takviye sağlayan ve başarıyı artıran ürünleri karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. Bütçemiz buna yetmiyor. Yarışmalara giderken ulaşım konusunda da zorluklar oluyor. Öğrenci bütçesiyle bunları karşılamakta güçlük çekiyoruz. Uluslararası alanda da başarı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle sponsora ihtiyaç var. Umarım bizi bu konuda destekleyenler olur`` diye konuştu.Yerel yönetimlerden bisiklet kullanım alanlarının genişletilmesi konusunda destek istediklerine de değinen Konuk, şunları söyledi: ``Bisiklet yeşili koruyan, doğayı kirletmeyen faydalı bir ulaşım aracı. Biz bisiklet kullanımının daha çok yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, ülkemizde bisiklet parkları ve yolları yeterli değil. Ayrıca bazı yerlerde bisiklete yasak uygulanıyor. Bu yasakların kaldırılmasını ve alanların genişletilmesini istiyoruz.`` -``Halka bisikleti sevdirmek ve tanıtmak için geldik``- Gösteri yapmak amacıyla Adana`dan gelen Murat Özdemir de (25) 6 yıldır bisiklet sporu yaptığını belirterek, ``Daha önce `Yetenek Sizsiniz Türkiye` adlı yarışmaya katılmış ve yarı finale kadar çıkmıştım. Eskişehir`e, halka bisikleti sevdirmek ve tanıtmak için geldik. Umarım etkinliğimiz amacına ulaşmıştır`` dedi.Eskişehir`de parkların içine bisikletlilerin alınmamasına şaşırdığını da ifade eden Özdemir, ``Adana, Gaziantep ve Merisin`de daha doğrusu Akdeniz Bölgesi`nde böyle sorunlar yok. Burası biraz şaşırtıcı`` diye konuştu.Gaziantep`ten gelen Serdar İncenacar da (35) ülke genelinde bisiklet parkalarının ve yollarının yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, ``Yaklaşık 20 yıldır bisiklet sporuyla ilgileniyorum, BMX şovu yapıyorum. Bisiklet yaşamımın vazgeçilmez bir parçası. Herkese tavsiye ederim`` dedi.(FD-TAR-ZZ)
Kaynak: AA