Tutuklu ve Hükümlüler Türk Halk Müziği Konseri İle Moral Buldu

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlüler için düzenlenen moral ve motivasyon etkinliği coşkulu geçti.

Tutuklu ve Hükümlüler Türk Halk Müziği Konseri İle Moral Buldu

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, ceza infaz kurumlarında uygulanan, eğitim ve öğretim programları ile iş ve meslek edindirme kursları, sosyal ve kültürel faaliyetlerin hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasında ve iyileştirme çalışmalarında önemli olduğunu söyledi.
Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Türk halk müziği konserinin sunuculuğunu yapan kurum öğretmeni Murat Önalan, uygulanan eğitim ve öğretim programları ile iş ve meslek edindirme kurslarının sosyal ve kültürel faaliyetlerle tutukluların moral ve motivasyonlarının artırılmasının amaçlandığına dikkat çekti.
Konuşmaların ardından, Arya Müzik Evi ses ve saz sanatçılarının söylediği şarkı ve türkülerle programa devam edildi. Hükümlüler şiir, fıkra ve türküleriyle programa renk katarken, çekilen halaylarla konsere eşlik ettiler. Hükümlülerden Tuncer Artantaş'ın okuduğu 'Kaybederken Kazanmak' başlıklı şiir katılımcıların beğenisini kazandı.

Programda, 2010–2011 eğitim ve öğretim dönemi sonunda açık ilköğretim okulu, açık öğretim lisesi, 1. ve 2. kademe okuma ve yazma kursları ile mesleki kursları başarıyla tamamlamış hükümlü ve tutuklulara kurs bitirme belgeleri verildi.
Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen Türk halk müziği konseri ve belge dağıtım törenine, Kars Vali Vekili Murat Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Çağlayan ve Kerem Tonga, hâkimler Bülent Çelik ve Bülent Altun ile Kurum Müdür Vekili Erdoğan Avkar, kurum 2. müdürleri Mustafa İbiş, Tunay Özdemir, kurum öğretmeni Murat Önalan, kurum psikologu Ayhan Saygılı, kurum personeli ile hükümlü ve tutuklular katıldı.