Washıngton Polisi, Posta Binasına Gönderilen Paketle İlgili Açıklama Yaptı

Washington Metropolitan Polis Departmanı Şefi Cathy L

Washington Metropolitan Polis Departmanı Şefi Cathy L. Lanier, Washington Posta Binasına gönderilen ve bir süre sonra alev alan paketin, araştırma kapsamında FBI'ın Ortak Terörizm Çalışma Grubu tarafından Virginia'ya gönderildiğini söyledi.
Washington Metropolitan Polis Departmanı Şefi Cathy L. Lanier Kuzeydoğu Washington'daki polis binasının önünde Posta Müfettiş Ofisi, Washington bölgesi Ortak Terörizm Çalışma Grubu Ofisi ve Washington İtfaiye temsilcileri adına basın açıklamasında bulundu.
Lanier, "Biz bu soruları yanıtlamak açısından sınırlı kalıyoruz. Hala yapılması gereken çok çalışma var" şeklinde konuşarak yerel saatle 02.00'de bir posta görevlisinin polis memuruna Maryland'te yaşanan olayların benzerinin yaşandığını belirttiğini söyledi.
Bulunan paketle ilgili yapılan yorumlarda Lanier "Kendisini söndürmeden önce tüten, kükürt kokan ve alev alan bir şey" olduğunu belirterek olayda yaralanan kimsenin olmadığını ve binanın derhal boşaltıldığını bildirdi.
Lanier olayla ilgili Metropolitan Polis Departmanının, Washington ve Baltimore Ortak Terörizm Çalışma Grubunun ve Posta Müfettişleri ortak bir soruşturma başlatıldığını ifade ederek paketin diğer alev alan paketlerle benzer özelikler taşıdığını belirtti.
Lanier Posta Müfettiş Bürosuyla birlikte mümkün olan her önlemin alındığını fakat tekrarlanması konusunda garanti veremediklerini belirtti. Paketin kapsamlı araştırmaya alınması için FBI'ın Ortak Terörizm Çalışma Grubuna verilerek Virginia'ya götürüldüğü bildirildi.
ABD Posta Müfettişi Peter Rendina, ajansları tarafından önlemler alındığını belirterek, "ABD Posta Denetim hizmeti posta çalışanlarını, müşterilerini ve ülkenin posta sistemini korumak için burada" dedi. Rendina, Perşembe günü yaşanan 2 paket olayını hatırlatarak Washington'daki Posta Müfettiş Ofisi çalışanlarının şüpheli paketleri tespit etmek ve posta sisteminde paketlerin ekrandan takip edilmesi konusunda alarma geçtiklerini bildirdi.
Rendina, düzenli olarak posta sistemiyle ilgilenmelerinde kendilerini güvenli ve emin hissettiklerini belirterek sistemin sürekli kontrol edildiğini vurguladı. Posta görevlilerinin şüpheli paketler alanında eğitim aldıklarını belirten Rendina, 2001 yılında yaşanan şarbon korkusuyla Senato Çoğunluk Lideri Tom Daschle ve Senato Adalet Komitesi Başkanı Patrick Leahy yollanan postalar nedeniyle tesisin kapatıldığını bildirdi.
Lanier, "Dün itibariyle biz tam olarak ne olduğunu belirlediğimizde, ulusal sermayenin bölgesinde çok sayıda önlemler alındı" şeklinde konuşarak herkesin bu konuda mümkün olduğunca temkinli olmak için ihtiyatlı olduğunu düşündüğünü söyledi.
Lanier paketin ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano yollanmak istendiği konusundaki söylentilere yorum yapmadı. Yollanılan paketlerin tutuşması Maryland Hükümet Binasının posta bölümüne yollanan pakette ve bir diğer Hükümet Binasına yollanan pakette de yaşanmıştı.