Futbolcu milletvekilinin yeşil saha aşkı

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Edirne'nin Keşan ilçesinde oynanan Trakya Veteranlar Futbol Ligi karşılaşmasında forma giydi.

E

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Edirne'nin Keşan ilçesinde oynanan Trakya Veteranlar Futbol Ligi karşılaşmasında forma giydi.

Edirne Olgun Futbol Adamları Derneği (EDOFAD) takımında 10 numaralı formayla oynayan 47 yaşındaki Budak, 80 dakika boyunca sahada kalarak, 1 gol kaydetti. Milletvekili Necdet Budak'ın yanı sıra Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük'ün de yer aldığı EDOFAD, Keşan Masterler takımı ile oynadığı karşılaşmadan 5–3 galip ayrılarak, ligin ilk yarısını lider tamamladı.

Karşılaşma öncesi açıklama yapan Milletvekili Budak, çocukluğundan beri futboldan kopmadığını belirterek, "Sporu benimsediğim ve sevdiğim için Edirne için her zaman spor yatırımlarını önemsedim ve hep talepte bulundum. Enez ve Meriç ilçelerine spor salonu kazandırdık. Keşan ve Uzunköprü ilçelerindeki spor tesislerinin daha iyi yürütülmesi için belediyelere imkân sunduk. Keşan'da yüzme havuzu kompleksini tamamladık. Edirne'de, Başpehlivan Kel Aliço adına 7,5 milyon liralık bir güreş eğitim merkezi yaptık. 500 bin liralık bir suni çim saha kazandırdık. Mevcut sahaların iyileştirmesini yaptık. Spor, dostluk, arkadaşlık, kardeşlik ve paylaşım demek. Spor ve eğitim gençlerimiz için olmazsa olmazlarımızdan. Keşanspor'la da 2 kez sembolik olarak sahaya çıktım. Burada amacımız gençlerimizi alkolden, sigaradan ve uyuşturucudan uzak tutmaktı. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Türkiye'nin geleceğini kurtarmış bulunuyoruz." dedi.

80 dakika boyunca sahada kalan Budak, karşılaşmanın 10. dakikasında bir gol atarak takımını 1–0 öne geçirdi. Necdet Budak, ilerleyen dakikalarda ise gol bulamadı. Keşan Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma, EDOFAD'ın, Keşan Masterler takımı karşısında 5-3'lük üstünlüğü ile sona erdi.