'Muhteşem Yüzyıl'a Yozgat'tan tepki

Show TV'de yayınlanan Osmanlı İmparatorluğu'nun Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı 'Muhteşem Yüzyıl' adlı diziye Yozgatlı siyasilerden tepki

Show TV'de yayınlanan Osmanlı İmparatorluğu'nun Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı 'Muhteşem Yüzyıl' adlı diziye Yozgatlı siyasilerden tepki geldi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer ve CHP İl Başkanı Ali Keven yaptıkları açıklamalarda bir televizyon kanalında yayınlanan Osmanlı İmparatorluğunun şaşalı dönemini anlatılmaya çalışıldığı 'Muhteşem Yüzyıl' adlı filmi kınadıklarını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Türkiye'de böyle bir diziyi, bu şekilde açık bir şekilde çarpıtarak Osmanlı İmparatorluğunu ve Kanuni Sultan Süleymanı karalanması ve rencide edilmesini kınıyorum." dedi. Başkan Başer, "600 yıl 3 kıtaya hükmetmiş bir imparatorluğu bu şekilde göstermek çok yanlıştır. Osmanlı Padişahını şehvet düşkünü gibi göstermek Osmanlıyı o şekilde anlatmak doğru değildir. Bu dizinin derhal yayından kaldırılmasını istiyorum." diye konuştu.

MHP, Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer de diziyi tam bir rezalet olarak değerlendirdiğini söyledi. Başkan Çınarer, "600 yıl 3 kıtada at koşturan koskoca Osmanlı İmparatorluğunun Kanuni Sultan Süleyman gibi bir Padişah'ı böyle şehvet düşkünü yalan, yanlış göstermelerini kınıyorum. bunun izahat gerektirecek bir tarafı yoktur. Tamamen yanlıştır. Radyo Televizyon Üst Kurulunu göreve çağırıyorum. Bu diziyi yayından kaldırılmasını istiyorum." dedi.

"MUHTEŞEM REZALET"

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven'de insanlık tarihinde tarihimize mal olmuş isim yapmış kişileri bugün bir dizide çok çirkin bir şekilde göstermelerini kınadıklarını söyledi. Başkan Keven, "'Muhteşem Yüzyıl' dizisini tam anlamıyla muhteşem rezalet filmi olarak görüyorum. Osmanlı İmparatorluğunu ve Kanuni Sultan Süleyman'ı şehvet düşkünü bir yaşam sürdüğü gibi izlenim vermek istenmesi son derece yanlıştır. Doğru bir tarafı yoktur. ne olursa olsun tarihimize saygısızlıktır. Tarihimizde önemli yere sahip kişilikleri bu denli küçük ve aşalayan anlayışları kınıyorum." diye konuştu.

Yozgat Sivil Toplum temsilcilerinden de diziye tepki geldi. Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Yasiad Başkanı Rahmi Nazlıoğlu'da yaptıkları açıklamada diziyi rezalet olarak gördüklerini ifade ederek," Osmanlı İmparatorluğunu ve Onun muhteşem Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ı bu şekil aşağılayıcı bir biçimde göstermeleri çok yanlıştır ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekmektedir. 600 yıl dünyaya hükmetmiş halkına adil bir yaşama imkanı sunan koskoca bir imparatorluğa ve onun padişahına yapılan saygısızlığı kınıyorum." ifadelerini kullandı.