Gkv'de Ergenlik Ve Hijyen Eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şahinbey Lions Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Okullarda Hijyen ve Ergenlik Eğitimi" konulu seminerler Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında verildi

Gkv'de Ergenlik Ve Hijyen Eğitimi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şahinbey Lions Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Okullarda Hijyen ve Ergenlik Eğitimi" konulu seminerler Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında verildi.
Şahinbey Lions Kulübü tarafından il genelinde yürütülen ve bir çok okulda uygulanan "Ergenlik Eğitimi ve Hijyen Eğitimi" konulu seminer Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında da gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şahinbey Lions Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen seminere yoğun bir ilgi oldu. Amaçlarının çocukluktan ergenliğe geçiş sürecinde gençlere yardımcı olmak olduğunu ifade eden Şahinbey Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öğütmen, "Ulaşabildiğimiz bütün okullarda bu eğitimi vermeyi ve çocuklarımızın ergenlik geçiş süreci içerisinde karşılaşacakları her türlü sorunu çözmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. GKV Özel İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz bu seminer başarıyla geçti. İl Sağlık Müdürlüğümüze verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Seminerlerimizde bizleri ve öğrencileri aydınlatan İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarından Semiye Yıkılmaz'a da ayrıca geçlerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında gerçekleştirilen Ergenlik ve hijyen eğitiminde konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü uzmanı Semiye Yıkılmaz görsel sunum eşliğinde öğrencilere ergenlik sürecinde karşılaşabilecekleri sorunlar, bu sorunların çözüm yolları, vücutlarında meydana gelecek değişiklikler ve bu evrenin geçiş süreçleri hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin ergenlik süreciyle ilgili merak ettikleri soruları da yanıtlayan Yıkılmaz, "Okullarda yapılan bu uygulamalar gerek çocukların eğenlik sürecini sağlıklı geçirmeleri gerekse ailelerin çocuklarına bu süreçte nasıl yardımcı olacağı yönündeki bilgilendirmeler açısından çok önemli" diye konuştu.
Seminerin ardından Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Ebru Öğütmen öğrencilere verilen eğitimden dolayı Gaziantep Sağlık Müdürlüğü Uzmanı Semiye Yıkılmaz'a bir teşekkür plaketi verdi.