Vali Yerlikaya'dan Kan Davalı Ailelere Çağrı

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, basit sebeplerden çıkan olayların ardından sürdürülen kan davalarının sonlandırılması çağrısında bulundu.

Vali Yerlikaya'dan Kan Davalı Ailelere Çağrı
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Naci Kuru için verilen yemekte Ağrı'da son günlerde gündeme gelen kan davaları damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da öldürülen aşiret lideri Mehmet Gündoğdu'nun taziyesinin hemen sonrasında yemeğe katılan Vali Yerlikaya, kan davalarından bahsederken duygulu anlar yaşadı. Basit sebeplerden çıkan olaylarda insanların canlarını kaybettiklerini ve bu nedenle ortada bir sürü dul ve yetimin çaresiz kaldığını belirten Vali Yerlikaya, "Bu zihniyet neye hizmet ediyor. Bu tür olumsuzlukların ardından kim memnun kalıyor. Eminim ki iş işten geçtikten sonra pişmanlıklar ortaya çıkıyor. Ama önemli olan olay esnasında öfkemize sahip çıkmamız. Biri diğeri ile kavga ederken, o kavgayı körüklemek yerine kavga edenlerin kollarından tutarak, onları yanlışlığın içinden çekmemizdir" dedi.
Kan davalarının ancak birliktelik sağlanması ile ortadan kaldırılabileceğini vurgulayan Vali Ali Yerlikaya, bu konuda herkese görev düştüğünü kaydetti. Herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesini isteyen Yerlikaya, "Birbirinizi sevmekten ve bunu ifade etmekten asla çekinmeyiniz. Barışmak için insanlar birbirlerine para teklifinde bulunuyor. Araya girenler ise komisyon alıyor. Hangi para insanın canının karşılığını verir ya da bu işte aracılık yapan insanların para alması nasıl tarif edilebilir. Ağrı ülkemizin en güzel kentlerinden biridir. Ağrı insanının gönlü Ağrı Dağı kadar yücedir. Bu yanlışlıkları aramızdan hep birlikte def edeceğiz" şeklinde konuştu.
Davette kısa bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Naci Kuru ise, veda konuşmalarının kolay olmadığını belirterek, Ağrı'da iki yıllık görev süresince sadece kendi işlerini yaptıklarını ve herkesten büyük destek gördüklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya tarafından Naci Kuru'ya takdir belgesi verilirken, Ağrı Dağı'nın olduğu bir fotoğraf da hediye edildi.
Yemeğe Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Şen, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan ile vali yardımcıları, diğer kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları, muhtarlar, esnaf ve basın mensupları katıldılar.