Milas'ta Çiftçilere 3 Bin 964 Meyve Fidanı Dağıtıldı

Milas İlçe Tarım Müdürlüğü meyveciliğin gelişmesi amacıyla 62 çiftçiye 3 bin 964 meyve fidanı dağıttı.

Milas İlçe Tarım Müdürlüğü ilçe genelinde meyveciliğin gelişmesi amacıyla 62 çiftçiye 1700 adet incir, 1064 adet yarı bodur elma, 500 adet erik ve 700 adet armut fidanını törenle dağıttı.
İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde gerçekleştirilen törene Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Akay yaptığı açıklamada özellikle Geyik Barajı bölgesinin meyvecilik için uygun olduğunu ifade ederek "Çiftçilerimizin bizlerden 1700 adet incir, 1064 adet yarı bodur elma, 500 adet erik ve 700 adet armut talebi oldu. Toplam 3 bin 964 adet fidanımızı çiftçimize teslim ediyoruz. 2000 yılından itibaren Özel İdare'nin katkılarıyla yaklaşık 5 bin dekarlık bir meyve sahası oluşturuldu. İlçe müdürlüğü olarak yüksek rakımlarda özel bahçeler yaptırmaya çalışıyoruz. Geyik Barajı'nın bulunduğu bölge özellikle elma armutta meyvecilik için uygun bir yer. Bu bölgede yeni bahçeler oluşturmaya çalışacağız. Zaten bizlerden talepte bulunan çiftçilerin büyük bir çoğunluğu o bölgeden. Bu fidanların dağıtımını yaptıktan sonra, hem dikiminde hem de yetiştirme aşamasında bizim teknik elemanlarımız yerinde inceleme yaparak çiftçilerimizi bilgilendirecekler" dedi.
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'nın konuşmalarının ardından çiftçilere meyve fidanları teslim edildi.