Ener'in İl Teklifine Siyasilerden Destek

Erzurum'un gelişmesi ve kalkınması için projeler üretmekle sesini duyuran ENER bir konuyu daha tartışmaya açtı

Erzurum'un gelişmesi ve kalkınması için projeler üretmekle sesini duyuran ENER bir konuyu daha tartışmaya açtı. ENER'in Oltu ve Hınıs'ın il olması yönündeki önerisini değerlendiren Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak ve İbrahim Kavaz, iki ilçenin il yapılması teklifine destek verdiklerini söyledi.
Hükümetin gündeminde olan ilçelerin il olması çalışmasıyla ilgili olarak Erzurum'un Hınıs ve Oltu ilçelerinin de il yapılması önerisinde bulunan ENER'e siyasilerinden destek geldi.
ENER'in Erzurum'la ilgili ciddi çalışmalar yaptığını belirten Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, Hınıs ve Oltu'nun il olması önerisine sıcak baktığını söyledi. Hınıs'ın il yapılarak Tekman, Karayazı ve Karaçoban'ın buraya bağlanmasını konusunun son 20 yıldır kamuoyunda konuşulduğunu belirten Aksak, "Oltu'nun il olması konusu da 40 yıldır konuşulan bir mevzudur. Hep Erzurum'un gündeminde olmuştur . Tabi bunun Erzurum'a ne getirip ne götüreceği konusunda ENER'in açtığı tartışmaya herhalde herkes katkıda bulunacaktır. Bir ilçenin, çevresindeki ilçeleri içine alarak il olmasının çok ciddi katkıları ve çok ciddi faydaları var" diye konuştu.
Oltu ve Hınıs'ın il olması durumunda bu ilçelere ilave hizmet geleceğine işaret eden Ak Parti Milletvekili İbrahim Kavaz, "Erzurum'un bölgede merkezi büyük güçlü bir il olarak varlığını, gücünü, etki alanını devam ettirmesinin çok faydalı olduğunu biliyoruz. Oltu ve Hınıs'ın il olması durumunda oralara ilave hizmetler gelecektir. Fakat şu anda böyle bir hazırlık ve düşüncenin olmadığını biliyorum" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Tuncer Aktaş da Oltu ve Hınıs'ın il olmasının iyi bir gelişme olabileceğini, hizmet alma konusun da büyük avantaj elde edebileceğini söyledi.