Emekli Sen Aydın Şubesi Dsp'yi Ziyaret Etti

Emekli Sen Aydın Şubesi, Demokratik Sol Parti(DSP) Aydın İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Emekli Sen Aydın Şubesi Dsp'yi Ziyaret Etti
DSP Aydın İl Teşkilatı Başkanı Ali Gilik, Emekli Sen Aydın Şubesi yetkililerine gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle teşekkür etti. Gilik yaptığı açıklamada, DSP olarak emeklilerin yanlarında olduğunu söyledik. Gilik, "Emeklilerimiz çalışırken huzurlu bir emeklilik hayal etmektedirler. Bugün maalesef emeklilerimiz hayatlarından memnun değil.Emeklilerin yaşam standartlarının düzeltilmesi siyasi iktidara yani ülkeyi yönetenlere düşmektedir. Yıllardır kamuoyu yapay konularla, farklı gündemlerle meşgul edilmektedir. Konuşulması gereken en önemli gündem maddeleri ekonominin durumu, emekliler, işçiler ve memurların durumudur. Ülkeyi yönetenler yapay konularla gündemi saptırmaktadır" dedi.
Gilik açıklamasında, AK Parti hükümetinin her kesime kaynak bulduğunu ancak emeklilere gelince 'Kaynak yok' dediğini belirterek,"Emeklilerimiz sadaka değil ,kimseye muhtaç olmadan, insanca yaşayabilecekleri bir emekli aylığı istemektedirler.Ak Parti iktidarı yöneticileri TÜSİAD ve MÜSİAD'ın toplantılarına katılmakta, ama ne yazıkki emeklilerin toplantılarına katılmadığı gibi seslerine kulak vermemektedir" diye konuştu.
Gilik, Tüik verilerine göre 4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gider harcaması açlık sınırı 926,79 TL , yoksulluk sınırının ise 2520,08 TL olduğunu belirterek; "Demek ki emeklilerimiz açlık sınırının altında bir emekli maaşı ile yaşamlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Ülkemizde hakça paylaşılan bir milli gelir yoktur. Nüfusumuzun yüzde 90 milli gelirin yüzde 20'sini paylaşmakta, geriye kalan %10 luk kesim ise milli gelirin yüzde 80 ini almaktadır. DSP iktidarında emeklilerin sorunları çözülecek milli gelirden hakça paylaşım olacaktır" şeklinde konuştu.