Başkan Altepe: Esnafları mağdur etmeyeceğiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımla ilgili projelerde esnafları mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımla ilgili projelerde esnafları mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Başkan Altepe'yi ziyaret etti. Başkan Altepe, Arif Tak ile Heykel'deki tarihi belediye binasında bir araya geldi. Tak'a ziyarette eşlik eden Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu ve Bıçakçılar Odası Başkanı Mülazım Gülşen ile esnaflar, çalışmalarını ve sıkıntılarını aktardı.

BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa'nın 2010 yılında son 10 yılın en güzel yılını geçirdiğini belirterek, "Bursa eski güzelliklerini yeniden yaşıyor. Tarihi yapıların yenilenmesi, çarşıya verdiğiniz değer Bursa için çok önemli." dedi.

Tak, hizmet etmenin ibadet olduğunu sözlerine ekleyerek, çalışmalardan bahsetti.

Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu da Cumhuriyet Caddesi'nin kapanmasıyla ortaya çıkan sıkıntıları aktardı. Yeni yönetmelikte yer alan dolmuşların yeşil beyaz olması ve dolmuşlardaki iki hava yastığı bulundurulması konuları dile getiren Topçu, ayrıca mevcut Tekel binasının bulunduğu noktada yapılacaklarla ilgili merak edilen soruları sordu.

Bıçakçılar Odası Başkanı Mülazım Gülşen ise Bursa'da bıçakçılığın yaşatılması için kentin uygun bir noktasında bıçakçıların ürünlerini tanıtıp satabileceği bir çarşı oluşturulmasını talep etti.

Her zaman esnafın yanında olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa çok gelişiyor. Her geçen gün kentte yeni projelerin temelleri atılıyor. Cumhuriyet Caddesi'ne yapılan nostaljik tramvay, bir kent aksesuarı olarak bölgedeki esnafı sıkıntıya sokmayacak, aksine tarihi çarşıyı daha da hareketlendirecek. Cumhuriyet Caddesi altyapı çalışmaları sebebiyle kapandığında esnafımız 'Keşke bu cadde kapatılsa' diyordu. İşte şimdi bu beklentiyi ve esnafımızın istediğini yerine getiriyoruz. Kimse arabasını yanaştırıp, Cumhuriyet Caddesi'nden, çarşıdan alışveriş yapmıyor. Bu bölge yürüyüş arteri olacak. Tarihi yapılar egzoz kirliliğinden kurtulacak, tarihi cadde nefes alacak." dedi.

Başkan Altepe, trafiğe kapatılan yolların ilk günlerde yadırgandığını, ancak bugün buraların açılmasını kimsenin aklına bile getirmediğini vurguladı. Altepe, şöyle konuştu: "Dolmuşlar oradaki çalışmalar yapılana kadar mevcut seferlerine devam edecek. Projelerimiz arasında Tekel Binası'nın kaldırılıp meydan yapılması ve altında da iki katlı otopark bulundurulması yer alıyor. Bu yapılana kadar dolmuşlar da taksiye dönüşecek. İleride Bursa'da dolmuşlar yerine taksiler kullanılacak. Mevcut dolmuşların yeşil beyaz olması gibi bir zorunluluk da yok. İsteyen istediği renkte araç kullanabilir."

Başkan Altepe, bıçakçı esnafının talebine sıcak baktığını belirterek, bıçakçıların bir arada olabileceği 30 – 40 metrekarelik odalar halinde, 30 dükkanlık bir çarşının oluşturulabileceğini ifade etti.