Şemdinli'de Baz İstasyonlarına Tepki

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine konulan baz istasyonları vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Karşıyaka Mahallesi ile çarşı içindeki Cumhuriyet Caddesi'ndeki binalarda kurulu bulunan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri ve esnaflar, insan sağlığını tehlikeye sokan bu istasyonların kaldırılmasını istediler. Mahalle sakinlerinden Suat Atayılmaz ve Eyüp Ercan, insan sağlığını etkileyen baz istasyonu kurulmasına karşı olduklarını belirttiler. Bu istasyonların tehlike saçtığını ifade eden mahalle sakinleri, sistemin derhal kaldırılması gerektiğini söylediler. Mahalle sakinleri, "Baz
istasyonu neden ilçe dışına kurulmuyor. Sağlığımızı tehlikeye sokuyor. Yetkilileri buradan sesleniyoruz. Biran önce bu istasyonların ilçe dışına çıkartılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.
İlçe esnafından Dilşat Tekin de baz istasyonlarının insanlarda kemik kanserine yol açtığını iddia ederek Çevre İl Müdürlüğü'nün buna izin vermemesi gerektiğini belirtti. Tekin, "Bu istasyonlara nasıl izin verir. İnsan sağlığı düşünülmeden, mahalle arasına insanların yaşadığı bölgelerde baz istasyonu kurulamaz. Baz istasyonu açıkça insan sağlığını etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu baz istasyonları insan sağlığı için son derece tehlikelidir" dedi.
Çevre İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise baz istasyonları ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.