Şanlıurfa'da 25 kültür evi ile binlerce kadını eğitiyor

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren 25 kadın kültür merkezinde on binlerce bölge kadını eğitim görüyor. Bilgisayar, nakış, okuma-yazma gibi kursların veril

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren 25 kadın kültür merkezinde on binlerce bölge kadını eğitim görüyor. Bilgisayar, nakış, okuma-yazma gibi kursların verildiği kültür evlerinde Şanlıurfalı kadınlar hayatlarına yön veriyor.

Devlet-vatandaş kaynaşmasına da büyük etki sağlayan kültür evlerinde sosyal gelişime destek amacıyla çok sayıda seminer ve konferans da düzenleniyor. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, Şanlıurfa Valiliği himayesindeki SODES projeleri kapsamında faaliyet yürüten Kadın Kültür Merkezleri'nde incelemelerde bulundu.

Kursiyerler tarafından kapıda karanfillerle karşılanan eski bakan ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Akşit, Haleplibahçe Kadın Kültür Merkezi'ndeki öğrencilerle sohbet etti. Akşit, Şanlıurfa Valiliği Kadın Kültür Merkezleri Sorumlusu Abdullah Dut'tan kurslarla ilgili bilgiler aldı. Kursların 1.5 ile 2 ay arasında verildiğini söyleyen Dut, kurslar kapsamında özellikle emniyet ve Müftülük tarafından verilen kurslara ilgi olduğunu ifade etti. Bu seminerlerde kadın haklarının fırsat eşitsizliği, yanlış töre ve evliliklerinin, çok eşliliğin yanında berdelin yarattığı olumsuzluklar üzerinde bilgilendirmelerin yapıldığını dile getiren Dut, kurslar sayesinde birçok bayanın ufkunun açıldığını anlattı.

Kadın Kültür Merkezleri Sorumlusu Abdullah Dut, 2009 yılında 12 bin bayanın faydalandığı kurslardan bu yıl 15 bin kursiyerin yararlanmasının hedeflediğini açıkladı. Kültür merkezlerinin sadece il merkezi bazında olmadığını ilçelerde de 8 kültürevi olduğunu ve toplamda 25 ev olarak çalışma yaptıklarını dile getiren Dut, halen 937 kursiyerin eğitim gördüğünü kaydetti.

Kadın kültür merkezlerine erkeklerin girmesinin yasak olduğunu kaydeden Abdullah Dut, erkek yöneticilerin bile kurslara gittiği sırada önceden izin almaları gerektiğini ifade etti.