Bodrum'da Deve Güreşleri Büyük İlği Gördü

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi beldesinde düzenlenen Deve Güreşine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yeni yılın ilk güreşine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Deve güreşlerne bu yıl 170 deve katıldı Güneşli bir günde düzenlenen deve güreşlerine 8 binden fazla kişi izledi. Çoluk çocuk birlikte deve güreşi izleyen aileler bir yandan da piknik yaptılar. Deve güreşi alanı adeta panayır alanına döndü.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un konuğu olarak güreşleri izledi. Polat, deve güreşlerinde gördüğü yoğunluk karşısında çok şaşırdığını belirterek" Çok fazla bilgim yok. Ancak bu kadar büyük kalabalık beklemiyordum. Bu kadar da devenin bir arada olduğunu da tahmin etmiyordum. Güzel hava eğlenceli, insanlar mutlu. Ben de burada olduğum için mutluyum. Galatasaray ile ilgili bir şey konuşmak istemiyorum" dedi.
Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise bu yıl Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen develerin güreşlerinden elde edecekleri gelir ile beldenin altyapı hizmetlerine destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Turizmde en büyük olgu meraktır. Eğer bu deve güreşlerini de merak ettirebilirsek inanıyorum ki deve güreşleri, sezonunda yurt dışından birçok misafirimiz gelecektir" dedi.
Deve güreşleri sırasında uçan balonundan, ızgara büfelerine, deve sucuğuna, kuru incirden deve güreşi anısı şallara kadar birçok satış tezgahı yer aldı. Güreşler sırasında rahatsızlanan Cihan Kamat ve Turgut Akardere isimli vatandaşlar ambulansla sağlık kuruluşlarına sevk edildi.
Güreşleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Ticaret Odası Başkanı BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat başta olmak üzere binlerce kişi izledi.