Anayasa Hukukçusu Özbudun‘dan ‘100 milletvekili‘ önerisi

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, önümüzdeki seçimlerin ardından yeni anayasanın gündemde olacağını hatırlatarak, “Seçim barajının bütün seçimler için indirilmesi düşünülmüyorsa bile önümüzdeki seçimlere has olarak bu baraj indirilmeli. O da mümk



PARTİLER SEÇİMLER ÖNCESİNDE ANAYASA PROJELERİNİ AÇIKLAMALILAR
AK Parti’nin referandum kampanyasında tümüyle bir anayasa vaadinde bulunduğunu hatırlatan Özbudun şöyle konuştu: “Partilerin seçimler sırasında seçim kampanyasında kendi anayasal komisyonlarının açıklamasını savunmuştum. Seçmenin bilinçli olarak oy kullanmasında faydalı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki seçimler bir anayasa seçimleri olacağını söylüyorlar. O zaman partilerin anayasa komisyonlarını seçmelidir. Bu gerçekleşecek mi 5 ay içinde seçmen olarak beklentimiz partilerin bu konuda ana hatları itibariyle kendi anayasa projelerini de seçmene ilan etmesidir.”
Komisyon üyelerinden Serap Yazıcı da Özbudun’un bu konudaki görüşlerini destekleyerek partilerin taktik mücadelelerini bir köşeye bırakıp, seçime gitmeden önce siyasi partilerin yeni anayasa projelerini açıklamalarını istedi. Aksi taktirde verilecek oy desteğinin ne anlama geldiğinin şüpheye düştüğünü aktaran Yazıcı, “MHP’nin hazır bir anayasa taslağı varmış, bu hiçbir şekilde kamuoyuna açıklanmayacaktır. Burhan Kuzu da benzeri bir açıklama yaptı. Yeri geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Her nedense siyasi partiler kendi elindeki anayasa projelerini bir sır olarak saklıyorlar. Dünya üzerinde başka bir ülkesinde de böyle bir şey yok.” ifadesini kullandı.