Kazak İlk Kez Yönetmen Koltuğuna Oturuyor

İSTANBUL (A.A) – 23.01.2010 - ‘‘O Şimdi Asker‘‘, ‘‘Neredesin Firuze‘‘, ‘‘O Şimdi Mahkum‘‘ ve ‘‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?‘‘ filmlerinin senaristi ve oyuncusu Levent Kazak, ‘‘Haklarını Sevişerek Alanlar‘‘ filminde yönetmen koltuğuna oturac

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kazak, ‘‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü‘‘ filminin ardından çekmeyi planladığı ‘‘Nasreddin Hoca‘‘ projesini, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hayata geçiremediğini söyledi. Kazak, Nasreddin Hoca filmini şu sıra gündemine aldığını ifade ederek, ancak bu yıl için bir çekimin söz konusu olmadığını, projeye hazırlandığını belirtti.

Senaryosunu yazıp bitirdiği sinema filmlerinden ikisinin bu yıl çekileceğini anlatan Kazak, ‘‘Beni Yıka‘‘ isimli filminin Yücel Yolcu tarafından çekileceğini söyledi. Kazak, çekimlerine haziran ayı sonlarında başlanacak filmin oyuncu kadrosunun henüz belli olmadığını anlatarak, ‘‘ ‘Beni Yıka‘, İstanbul içinde çok küçük bir yolculuk filmi. Sette unutulan iki figüranın hikayesi. İki kişi üzerine kurduğum ve iki günde geçen küçük bir film. ‘Küçük‘ derken prodüksiyonu değil, anlatımı küçük‘‘ diye konuştu.

Bu yılki ikinci film projesinde ilk kez yönetmen koltuğuna oturacağını belirten Kazak, şunları kaydetti:

‘‘Biliyorsunuz 12 Eylül döneminde seks filmleri furyası başlamıştı. Filmde 12 Eylül 1980 dönemini, seks filmleri çekilen setlerden anlatacağım. Filmlerimin ismi sonradan değişir ama bu filmin adı şimdilik ‘Haklarını Sevişerek Alanlar‘. Dram ve mizah hayatta hiçbir şekilde birbirinden ayrılan bir şey değil. Hayatımızda çok dramatik olaylar oluyor ve biz hemen arkasından gülüyoruz. Benim yaptığım bütün işler böyle, bu filmde de dram ve mizah iç içe olacak. Filmi bu yıl içerisinde çekeceğim ama henüz tam bir tarih belirlemedim.‘‘

Kazak, Dolunay Soysert, Deniz Çakır, Mete Horozoğlu, Selen Uçer ve Bülent Alkış gibi ünlü isimlerin rol aldığı ve yönetmenliğini Laçin Ceylan‘ın yaptığı ‘Cam‘ adlı tiyatro oyunun farklı kurgusu nedeniyle tiyatro için ‘‘cesur‘‘ bulunabileceğini söyledi.

Yarın akşam galası yapılacak oyunda, kadın erkek ilişkilerinden ve Türkiye‘deki sınıf farklılıklarından ziyade, ‘‘kader‘‘ konusunun altını çizdiğini dile getiren Kazak, zamanın ve kaderin hiçbir şekilde döndürülemeyecek bir şey olduğunu, insanların sadece bunun ‘‘keşke‘‘sini yaratabileceğini kaydetti.

Metinlerini yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği politik kabare programı ‘‘Heberler‘‘le de büyük beğeni toplayan Levent Kazak, programdaki amaçlarının güncel haberleri esprili bir dille anlatarak insanları kahkahaya boğmak olmadığını, aksine izleyenleri yaşanan gelişmeler üzerine farklı bir kanaldan düşünmeye sevk etmek olduğunu sözlerine ekledi.

23.01.2011 14:28:06

Kaynak: AA