İçişleri Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alacak

İçişleri Bakanlığı dernekler denetçi yardımcısı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü ise sınavla müfettiş yardımcısı alacak.

İçişleri Bakanlığı ile SHÇEK Genel Müdürlüğünün alımlara ilişkin duyuruları, 15 Ocak Cumartesi günkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Duyurulara göre, SHÇEK Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca yazılı ve sözlü sınav uygulanmak suretiyle toplam 23 müfettiş yardımcısı alınacak. Yazılı sınav, 19 Şubat 2011 günü Saat 10.00‘da Ankara‘da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavın yapılacağı yer https://www.shcek.gov.tr internet adresinden ayrıca duyurulacak.

Sınava hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile sosyal hizmetler, psikoloji ve çocuk gelişimi ve eğitimi alanlarında en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yüksek öğretim kurulu tarafından kabul edilen yerli ve yabancı fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olanlar katılabilecek.

Ayrıca adaylarda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, 27-28/06/2009 veya 10-11/07/2010 tarihli kamu personeli lisans seçme sınavlarının birinden KPSSP 109 puan türünden 70 ve daha üzeri puan almakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer almakta.

İstekliler, başvuru formunu ve sınava giriş şartlarını içeren ilan metnini, Ankara Ulus‘ta bulunan SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığından temin edebilecekler. Başvurular, 24 Ocak-4 Şubat 2011 tarihleri arasında saat 18.00‘e kadar SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığına yapılacak.

Yazılı sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı ve sözlü sınav sonuçları, https://www.shcek.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, DERNEKLER DENETÇİ YARDIMCISI ALACAK-

Kaynak: AA