Altın Küre (Golden Globe 2011) ödülleri sahiplerini buldu

Oscar'ın habercisi sayılan 'Altın Küre' ödülleri sahiplerini buldu. Klasikleşen 'Kırmızı Halı' seremonisinin ardından başlayan ödül töreninde favori gösterilen film ve oyuncuları sürpriz yapmadı.

Altın Küre (Golden Globe 2011) ödülleri sahiplerini buldu
68‘inci Altın Küre ödülleri, Beverly Hills‘de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. ‘‘Social Network‘‘ filmi, kazandığı 4 ödülle geceye damgasını vurdu. Törende film, en iyi yapım ve en iyi yönetmen ödüllerinin yanısıra, en iyi senaryo ve en iyi beste ödüllerine layık görüldü. Filmin müziğinin bestesini Trent Reznor ve Atticus Ross, senaryosunu da Aaron Sorkin yazmıştı.

En iyi erkek oyuncu ödülünü ‘‘The King‘s Speech‘‘ filmindeki rolüyle Colin Firth, en iyi kadın oyuncu ödülünü de ‘‘Black Swan‘‘ filmindeki başarısıyla Natalie Portman kazandı. Bunun yanında, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, ‘‘The Fighter‘‘ yapımındaki performansıyla Christian Bale, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü de aynı filmdeki rolüyle Melissa Leo elde etti. Komedi dalında en iyi film ödülü, ‘‘The Kids Are All Right‘‘ filmine giderken, bu alandaki en iyi erkek oyuncu ödülüne ‘‘Barney‘s Version‘‘ filmindeki oyunculuğuyla Paul Giamatti, en iyi kadın oyuncu ödülüne ‘‘The Kids Are All Right‘‘ filmindeki rolüyle Annette Bening değer görüldü. En iyi animasyon ödülü ‘‘Toy Story 3‘‘, en iyi yabancı film ödülü Danimarka yapımı ‘‘In a Better World‘‘e gitti. En iyi orijinal film müziği ödülünü de ‘‘You Haven‘t Seen the Last of Me‘‘ filminde yazdığı parçayla Diane Warren kazandı.

ALTIN KÜRE 2011 ÖDÜLLERİ - FOTO GALERİ

Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. 'Kırmızı Halı' seremonisinin ardından başlayan törende ödül kazananlar şöyle:

En İyi Erkek Oyuncu (Drama):
Colin Firth (The King’s Speech)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama):
Natalie Portman (Black Swan)

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi-Müzikal):
Annette Bening (The Kids Are All Right)

En İyi Erkek oyuncu (KOMEDİ-MÜZİKAL):
Paul Giamatti (Barney’s Version)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Christian Bale (The Fighter)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Melissa Leo (The Fighter)

En İyi Yönetmen:
David Fincher (The Social Network)

En İyi Senaryo:
Aaron Sorkin (The Social Network)

En İyi Yabancı film:

In A Better World (Denmark)

En İyi Animasyon:

Toy Story 3

En İyi Müzik:
Trent Reznor, Atticus Ross (The Social Network)

En İyi Şarkı:
''You Haven’T Seen The Last Of Me'' — Burlesque

En İyi Dizi (DRAMA):
Boardwalk Empire

En İyi Erkek Oyuncu - Dizi (DRAMA):
Steve Buscemi (Boardwalk Empire)

En İyi Kadın Oyuncu - Dizi (DRAMA):

Katey Sagal (Sons Of Anarchy)

En İyi Dizi (KOMEDİ-MÜZİKAL):
Glee

En İyi Erkek Oyuncu (KOMEDİ-MÜZİKAL):
Jim Parsons (The Big Bang Theory)

En İyi Kadın Oyuncu (KOMEDİ-MÜZİKAL):
Laura Linney (The Big C)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Dizi:
Chris Colfer (Glee)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Dizi:
Jane Lynch (Glee)

En İyi Mini Dizi:
Carlos

En İyi Erkek Oyuncu (MİNİ DİZİ):
Al Pacino (You Don’T Know Jack)

En İyi Kadın Oyuncu (MİNİ DİZİ):
Claire Danes (Temple Grandin)

KING'S SPEECH'E HÜSRAN

Beklendiği şekilde, Colin Firth, konuşma bozukluğu yaşayan İngiltere Kralı Altıncı George'u canlandırdığı The King's Speech ile en iyi erken oyuncu ödülüne layık bulundu.
Ancak geceye yedi dalda adaylık ile başlayan film, başka ödül alamadı. Firth teşekkür konuşmasında ödülün kendisini "orta yaş krizine girmekten kurtardığını" söyledi. En iyi kadın oyuncu ödülü ile Black Swan'daki balerin rolüyle Natalie Portman'ın oldu.

ALKIŞLAR DE NİRO VE DOUGLAS'A

Film ve dizileri müzikal/komedi ve drama olarak iki ayrı kategoride değerlendiren Altın Küre ödül jürisi, en iyi müzikal ya da komedi filmi olarak bir lezbiyen çiftin çocuklarının babasıyla buluşmasını konu alan The Kids are All Right'ı seçti.Bu filmle Annette Bening müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü alırken, bu daldaki en iyi erkek oyuncu ödülünü ''Barney's Version'' filmindeki oyunculuğuyla Paul Giamatti kazandı.En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, ''The Fighter'' yapımındaki performansıyla Christian Bale, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü de aynı filmdeki rolüyle Melissa Leo elde etti.En iyi animasyon ödülü ''Toy Story 3'', en iyi yabancı film ödülü Danimarka yapımı ''In a Better World''ün oldu.Televizyon yapımları dallarında Boardwalk Empire, Carlos, Sons of Anarchy, The Big Bang Theory, The Big C, You Don't Know Jack ve Temple Grandin geceden ödülle ayrılan yapımlar oldu.İngiliz komedyen Ricky Gervais'in ikinci kez sunduğu ödül töreninde Robert De Niro'ya ömür boyu başarı ödülü sunuldu. Ancak gecede en çok alkışı alanlardan biri, En İyi Film ödülünü sunan Michael Douglas oldu. Gırtlak kanseri ile mücadele eden Douglas, izleyenlerle "Ayakta alkışlanmanın daha iyi bir yolu olmalı" diyerek şakalaştı.  Son bir kaç yıldaki sürpriz tercihlere rağmen Altın Küre ödülleri, genellikle film sektörünün en prestijli ödülü olan Oscarlar için de gösterge kabul ediliyor. Bu yılın Oscar adayları 25 Ocak'ta açıklanacak, ödüller 27 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

RÜŞVET İDDİASI GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Altın Küre Ödülleri'nin 17 yıldır basın danışmanlığını yapan Michael Russel, Los Angeles'ta organizatörlere rüşvet aldıkları gerekçesiyle dava açtı. Russel, ödülleri dağıtan 81 üyeli Hollywood Yabancı Basın Birliği üyelerinin film stüdyoları ve yapımcılardan oy karşılığında para, hediye ve tatil kabul ettiklerini iddia etti. Russell, üyelerin, filmleri Altın Küre'ye aday göstermek için rüşvet aldıklarını ve medyaya da tören günü kırmızı halı etrafında görev yapacakları yerleri gizlice para karşılığı sattıklarını açıkladı. Russell, görev süresi boyunca etik olmayan davranışların üstünü örtmesinin istendiğini belirterek, "Birlik üyeleri etik dışı yollara başvurarak görevlerini kötüye kullanıyorlar" dedi.

THE SOCIAL NETWORK ÖDÜLLERİ TOPLADI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kuruluş hikayesini anlatan The Social Network filmi ise En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik dallarında ödül aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü Natalie Portman alırken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ise Colin Firth kazandı.