Muhteşem Yüzyıl 3. bölüm fragmanı izle- dizi izleyin video

Muhteşem Yüzyıl 3. bölüm fragmanı izle. Muhteşem Yüzyıl 3. bölüm izle. Muhteşem Yüzyıl 3. bölümün fragmanı izle. Muhteşem Yüzyıl 3. bölümü buradan izleyin. Muhteşem Yüzyıl 3. bölümü izlemek için tıklayınız. Muhteşem Yüzyıl 3. bölümü fragmanı buradan izleyin. İşte Muhteşem Yüzyıl 3. bölümü...

Bir efsane yeniden doğuyor. Aşkın tarihi baştan yazılıyor.

Sultan Süleyman karşısında Alex'i bulmayı beklerken, Mahidevran'la karşılaşır. Alex saray personeli tarafından son anda durdurulur. Yaşanan bu karışıklığın sorumluluğu İbrahim'e kalır. Sultan Süleyman İbrahim'i sert bir şekilde fırçalar. Yaşananlardan sorumluluk hisseden Valide Sultan, Sultan Süleyman ile konuşmaya karar verir. Ama beklemediği bir tepki ile karşılaşır.

MUHTEŞEM YÜZYIL 3. BÖLÜM FRAGMANI İZLE

MUHTEŞEM YÜZYIL 2. BÖLÜM FRAGMANI İZLE

TÜM DİZİLERİN BÖLÜMLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Süleyman bir elçi aracılığıyla Macar kralı Layos'a hedeflerini anlatan bir mektup gönderir. Sultan Süleyman kendi iktidarından önce de alınması denenen, ama bir türlü feth edilemeyen Rodos'a sefere çıkmakta kararlıdır.

Sultan Süleyman'ın kardeşi Hatice Sultan ise odasına dolan keman sesinden çok etkilenir. Hızla keman sesinin kaynağını bulur. Kemanın sahibini hayran bir şekilde izlemeye koyulur.

Sultan Süleyman Alex'e yeni bir isim verir. Alex'in artık Hürrem olarak anılacağı haberi, sarayda hızla yayılır. Bu haber saraydaki kimilerini rahatsız eder. Hürrem'in hızlı yükselişi tepki toplar. Valide Sultan'ın yardımıyla, Mahidevran Hürrem'e ağır bir ceza verir. Mahidevran, Hürrem'e onu bu cezadan kurtarabileceğini söyler. Ama bir şartı vardır. Hürrem bu şartı kabul edecek mi? Bu sırada Sultan Süleyman, Hürrem'in cezalandırıldığından habersiz. Hürrem'i yanına çağırır. Süleyman, Hürrem'in cezalandırıldığını öğrenecek mi? Süleyman'ın olanları duyması nelere neden olacak?

Muhteşem Yüzyıl dizisi fıtınalar koparadursun yeni bir söylenti gündeme düştü. Tartışmalı Muhteşem yüzyıl dizisinin ardından Fatih Sultan Mehmet ve Abdülhamid'in de hayatı dizi olacakmış. Peki bu söylentiler nereden çıktı, aslı var mı?

İşte tüm bu soruların cevabı Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın ve Murat Bardakçı'nın bugünkü köşe yazılarındaydı. Tayyar dizi kodları ile ilgili yazdığı yazının içerisinde Habertürk'te Murat Bardakçı ve Fatih Altaylı arasındaki diyaloğa dikkat çekiyor. Tayyar'a göre dizinin senaristi Meral Okay da bu tür dizilerinin arkasının geleceğini söylüyor. Peki Murat Bardakçı ne diyor? Aslında tüm biteni Bardakçı köşesinden okurlarıyla paylaştı.

Önce Tayyar'ın bugünkü yazısından ilgili bölümlerine bakalım...

Son yazımda "Muhteşem Yüzyıl" dizisine ilişkin eleştirileri kritik ederken kimi sinema filmleri veya TV dizilerinde "gizli kodlar" olduğuna dikkat çekmiştim.

Ayrıca, iddiadan veya savdan öte, hüküm vermek yerine gerçeği yakalamak adına tartışmaya açtığım soru vardı. Dedim ki: "Batılıların sıkça dillerine doladıkları Neo-Osmanlı iddiası, Porno-Osmanlı efsanesiyle çökertilmek mi isteniyor?"

Katılır veya katılmazsanız, niyetim, tartışmayı bir de bu perspektiften derinleştirmekti.

Çünkü: Türkiye'nin "sabit ayağı Anadolu'da hareketli ayağı 360 derecelik açıyla hareket eden, tek kutuplu değil çok yönlü yeni dış politik anlayışının" batı toplumlarında yarattığı "Neo-Osmanlı" dalgası ve "eksen kayması" tartışmalarının alevlendiği bir ortamda, Osmanlı imajının sorguya çekildiği dizilere yönelişin gerçek nedenleri ortaya konmalıdır.

Belki tesadüftür!

Ama bunun için ikna edici nedenlerin gösterilmesi gerekir. Tarihçi Murat Bardakçı'nın Habertürk'teki açıklamalarına bakarsanız, Abdülhamid ve Fatih Sultan Mehmet'i anlatan iki dizi daha yolda. Anlatım biçimlerinden ciddi mi şaka mı pek anlayamadık. Dün hem Murat Bardakçı hem Erhan Afyoncu ile görüştüm, "Böyle projeler
var mı şaka mı yaptınız?" diye sordum, açıklamayı bugün yapacaklarını belirtip sorumu boşlukta bıraktılar.

Belki şakadır!

Ancak olay dizinin senaristi Meral Okay, dün Akşam Gazetesi'ne şu ciddi açıklamayı yaptı: "Muhteşem Yüzyıl öncü, arkası gelir. Biz bir yol açıyoruz. İlk olmak en zoru. Arkamızdan gelenler rahat edecek."

Haklıdır, surda bir gedik açtılar.

Şimdi de Murat Bardakçı'dan hikayenin aslını dinleyelim...

.....Neredeyse on günden buyana hemen her günümüzü "Muhteşem Yüzyıl" dizisini konuşmakla geçiriyoruz ya... Geçen perşembe gecesi, Fatih Altaylı ile beraber İlber Hoca'yı da alarak yaptığımız Teke Tek Özel'de de söz döndü, dolaştı, Kanunî'nin haremi meselesine ve dizinin tarih danışmanı olan Erhan Afyoncu'ya geldi.

Fatih, "Erhan bundan sonra artık Spielberg ile beraber bir Osmanlı filmi çeker" diye espri yaptı ve karşılıklı bol bol gülüştük.

Muhteşem Yüzyıl konusu, cumartesi gecesi bizim Tarihin Arka Odası'nda da neredeyse iki saat boyunca konuşuldu.

"GEYİĞİ HATIRLADIM VE HIZIMI ALAMADIM"

Program sırasında Fatih Altaylı ile beraber yaptığımız geyiği hatırladım ve Steven Spielberg'in bir Fatih Sultan Mehmed filmi çekeceğini, Fatih rolünü Tom Cruise'un oynayacağını, Spielberg'in Erhan'ı arayıp danışmanlık teklif ettiğini söyledim. Sonra hızımı alamadım "Bendeniz de, bir Sultan Abdülhamid dizisinin danışmanlığını yapıyorum. Teklif çok güçlü bir mâlî gruptan gelmişti, reddedemedim" dedim.

İnternet siteleri Spielberg'in Erhan'ı aradığını sadece birkaç dakika sonra manşetlerinden veriyor, karşılıklı esprilerimiz ertesi gün gazetelerde haber oluyordu

Kanuni ile Hürrem'i uyardılar!

RTÜK'ün, 'Muhteşem Yüzyıl'ı uyarması tepkilere neden oldu.Sinema ve televizyon camiası ortak görüşte: Tarihi karakterler birebir anlatılmaz. Bu bir kurgudur

Nurbanu GÜNEY ELBİR

İlk bölümü yayınlanmadan sistematik bir şekilde şikayet yağmuruna tutulan 'Muhteşem Yüzyıl'a 'uyarı' cezası! RTÜK, 'tarihe mal olmuş bir şahsiyetin mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyet gösterilmemek' gerekçesiyle, dizinin yayınlandığı SHOW TV'yi uyardı.
RTÜK'ün kararı büyük tepki topladı. Oyuncu, yönetmen ve yapımcıların yanı sıra Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu da kararı kınadı. En ilginç tepki ise RTÜK üyesi Hülya Alp'ten geldi... Alp, bir açıklama yaparak, 'Bir diziyi yalnız şikayetler yönünden değerlendirip müeyyide uygulamaya kalkmak RTÜK'ün denetleyici ve cezalandırıcı olma algısını pekiştirmektedir. Müeyyide uygulanmasını gerektirecek hiçbir husus olmadığını düşünüp bu yönde oy kullandım' dedi.

Herkes ileri giderken biz geriye
- Birol Güven (Yapımcı): Hem SHOW TV yönetimini hem de yapımcıyı çok iyi tanıyorum. Halkın hassasiyeti konusunda bir sıkıntı yaratacak herhangi bir şey yapacaklarına inanmıyorum. Prensip olarak her türlü yasağa karşıyım.

- Lale Mansur (Oyuncu): Ortada sadece kurgusal bir dizi var. Bugün birçok tarihçi konuyla ilgili olumlu görüşler veriyor ve diziye onay çıkarıyor. Bence RTÜK'ün susması gerekiyor.

- Şükrü Avşar (Yapımcı): Bu tip dizi ve filmler, tarihi karakterleri birebir anlatmaz. Bu bir kurgudur. Tartışmalar ve ceza gereksiz.

- Mert Fırat (Oyuncu): Osmanlı tarihini şimdiye kadar kaç yapımcı ekrana taşıma cesaretini gösterdi? 80'lerde TRT yasaklaması ve sansür politikası vardı. Herkes ileri giderken biz niçin geriye gidiyoruz? RTÜK'ün belirlediği uyarı işaretleri sayesinde insanlar bunu izlememe özgürlüğüne sahipler. Bu bir kurmaca, yeni bir tarih uygulamak zorunda değil kimse. Her diziye böyle tepki göstermek mantıklı değil.

- Begüm Birgören (Oyuncu): Harem olgusuyla ilgili birtakım eleştiriler vardır ama Harem'i bütün dünya bilir. Atatürk rakı içtiği zaman ya da onun aşk ilişkileri konuşulduğu zaman bu kimseyi rahatsız etmedi. Bunun onun kişiliğine vereceği zararları kimse konuşmadı. Niçin Osmanlı'yla ilgili bu konuları bu kadar üstlerine alındılar?

- Canan Güllü (Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı): 'Kuma' içerikli dizi gösterimdeyken, bu dizilerde kadına yönelik şiddet adeta alışkanlık haline getirilmişken, 'Muhteşem Yüzyıl' mı Türk aile yapısına aykırı düşüyor? Biz de birçok dizi için kaldırılması talebiyle başvurduk, eğer Türk aile yapısını dikkate alacak olsalardı bizim başvurularımıza da önem verirlerdi.

Dramalarda mahremiyet işlenebilir
'
MUHTEŞEM YÜZYIL'a uyarı verilmesinin gereksiz olduğu yönünde oy veren RTÜK üyesi Hülya Alp, şöyle konuştu: Dizi, giderek kalitesi yükselen Türk dizilerinin geldiği son noktayı ve yüksek yapım kalitesini işaret etmesi yönünden çok önemlidir. Dramalar, tarihi dönemleri, tarihi kişilikleri konu edebilir, fakat onları tüm yönleriyle ele alma, inceleme, irdeleme zorunluluğunda olmaksızın bir ya da birkaç boyuttan oluşan bir güzergah içinde canlandırılarak izletilebilirler. Yozlaştırmamak koşuluyla tarihi gerçeklerin ayrıntılarıyla bire bir örtüşme gibi bir misyonu da olamaz. Çünkü canlandırılan sahnelerdeki tüm ayrıntıları bilecek kadar tarihi veri elimizde ne yazık ki yoktur. Dönemsel dramalarda da, kendi gerçekleri ve mahremiyetlerinden söz edebiliriz.

Muhteşem Yüzyıl'a kadınlar sahip çıktı!

İşte kadınların gözüyle Muhteşem Yüzyıl'a verilen cezanın sebebi...

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında RTÜK uzmanlarının verdiği, "Dizi, Türk aile yapısına aykırı düşüyor" kararını eleştirerek, RTÜK'ün tavrının yanlış olduğunu belirtti.

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'de çok sayıda "kuma' içerikli dizinin gösterimde olduğunu ve bu dizilerde kadına yönelik şiddetin adeta alışkanlık haline getirildiğini ifade ederek, "Böylesi diziler Türk aile yapısına aykırı düşmüyor da, bu dizimi düşüyor? Ben bu kararın alınmasında aile yapısının değil, Dini sebeplerin etkin olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Dizi hakkında bir kesim insanın yaptığı eleştirilerin ve RTÜK'ün aldığı kararın "Türk aile yapısı" düşünüldüğü için alınmadığını ifade eden Güllü, "Geçmişinizle mutlaka övüneceksiniz, geçmişimiz yani Osmanlı olmazsa olmazımızdır. RTÜK de bu konuda bazı din odaklı kesimlerin gösterdiği tepkiye ve hassasiyete boyun eğdiği için bu kararı aldı. Biz de birçok dizi için kaldırılması talebiyle RTÜK'e başvuru yaptık, eğer Türk aile yapısını dikkate alacak olsalardı bizim başvurularımıza da önem verirlerdi. Umarım siz, biz ayrımı yapılmaktan artık vazgeçilir ve hükümet tüm kesimin temsilcisiymiş gibi bir tutum takınmaya başlar" dedi.