Sivas Vali Yardımcısı Çiftçi: AB kurslarıyla iş kurun

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, meslek edindirme projeleri kapsamında kurslara katılan ve sertifika alan kadın kursiyerlere çağrıda bulunarak, “Sertifikanızı alıp evinizin bir köşesine asmayın. Aldığınız sertifika ile birlikte iş hayatına atılın." de



Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Kadın istihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen ‘Hasta ve Yaşlılara Bakım Refakatçi Yetiştirme Projesi’ tanıtım toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Çiftçi, Avrupa Birliği’nden alınan hibeler konusunda yanlış bir kanaat olduğunu belirterek, “Kamuoyunda ‘Türkiye, Avrupa Birliği’ne katmış olduğu katkılar kadar dahi hibe alamamaktadır’ gibi yanlış bir anlayış var. Avrupa Birliği’nin bütçesi, AB’ye üye olan ülkeler tarafından oluşturulmaktadır. Dolayısıyla bizim AB’nin bütçesine bir katkımız yok. Biz sadece AB konseyine üyeyiz. Avrupa Konseyi’ne katkı sağlamaktayız.” diye konuştu.
AB’ye girmeye aday ülkelerin, hibe programlarından faydalandığını kaydeden Çiftçi, Türkiye‘nin de Avrupa Birliği’ne aday ülke olduğunu ve bu nedenle hibe programlarına hak kazandığını ifade etti. Vali Yardımcısı Çiftçi, Sivas‘ın da bu hibe projelerinden, Türkiye’de en iyi faydalanan ve ilk 10’a giren bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, şöyle devam etti:
"Bugün itibariyle yaklaşık 17 proje aktif şekilde yürütülmektedir. 97 bin avroluk bu proje hasta ve yaşlıların bakımı ile ilgilidir. Şunu çok iyi biliyoruz artık, çağdaşlaşmanın ölçüsü özürlü insanlara, yaşlı insanlara, mağdur insanlara ne kadar sahip çıkabiliyorsa o ülkenin çağdaşlığı ve kalitesi bunlarla ölçülüyor. Bundan dolayı gelir seviyesi en yüksek ülkeler bu durumlarda çok daha iyiler. Arkadaşlarımız, Sivas’ta böyle bir eksikliği tespit etmişler ki çok yerinde bir tespit. Özürlü bakım merkezlerimiz var, yaşlı bakım merkezlerimiz var, özel sektörün baktığı yerler var. Buradaki insanların tek eksiği çalışabilecek insanlarda sertifikaya ihtiyaç var. Bu işi bilen insanlara ihtiyaç var. Artık her işi yaparım düşüncesi geçerliliğini yitirmiştir. Sadece bir işi hakkıyla yapabilen insanlara ihtiyaç vardır. Hasta yaşlılara bakım da bunun gibi bir işte uzmanlaşmış insanların bir araya gelebilmesi, sektörde yer bulabilmesi için oluşturulmuş bir projedir. Burada kursiyerlerimiz projeye ne kadar değer verirse, bu kurstan ne kadar faydalanırsa sektörde kendinize o kadar yer bulabilirsiniz. Şehrimizde 4 özürlü bakım merkezi var. Buraların, yaklaşık 70-80 sertifikalı personele ihtiyaçları var.” diye konuştu.