Elbistan‘a yeni adliye binası arsasının tapusu teslim edildi

Elbistan‘a yeni adliye binası yapımı için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan talep edilen arsanın tapusu, Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi ve Tapu Sicil Müdürü Seyit Ali Çam tarafından, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Özd



Tapu teslimi için düzenlenen küçük çaplı törene, Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Cezareisi Attila Oğuz, Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürü Zehra Barlas, Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, Tapu Sicil Müdürü Seyit Ali Çam ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik katıldı. Burada konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan, tahsisi gerçekleşen yeni adliye binası yeri için Elbistan’a yakışır bir adalet sarayı yapılacağını belirtti. Özden Doğan, konu hakkında şunları söyledi:
“1989 yılında Elbistan’a yapılan bu binada adliye olarak güçlükle hizmet verilmektedir. Elbistan ilçesi hızlı bir şekilde büyüyen bir ilçedir. 2006 yılında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladığımda, yılda 4 bin soruşturma geliyordu. Bu yıl ise 6 bin 500 soruşturmaya kadar yükseldi. Her yıl bu rakam katlanarak artıyor. Bizden önceki arkadaşlarımız da bizler de arsa için yer arayışına başlamıştık. En sonunda özelleştirme kapsamında olan Şeker Fabrikası’na ait bu araziye talip olduk. Birebir görüşmeler yaptık. Özelleştirme Yüksek Kurulu, isteğimize olumlu karşılık verdi. 22 Kasım 2010 tarihindeki kararı ile üzerine adliye binası yapılmak üzere Adalet Bakanlığı’na bu arsayı tahsis etti. Bugün mutlu sona ulaştık. Arsanın tapusunu aldık. Belediye ve Tapu Müdürlüğü‘ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra plan tadilatı yapıldı. 18 bin 387 metrekare büyüklüğündeki arazi üzerine adliye yapılmak üzere Adalet Bakanlığı’na tahsis edildi. 2011 yılı planlamasına alındı. Şubat ayında bu kesinleşiyor. 2011 yılında inşallah temeli atılır. En kısa sürede de Elbistan Adliye binasına kavuşur.”

Doğan, adliye binasını boşaltacağı yer için ise “Hükümet konağında da kurumlar iç içe çalışıyor. Kaymakamlık binasında da sıkışıklık var. Biz buradan çıkıp diğer kurumlar buraya geçtiğinde, kaymakamlık binası da rahatlamış olacak. Elbistan’a yakışır şekilde hem adliye binası, hem de kaymakamlık binası olacak. Adalet Bakanlığı adına Şeker Fabrikası‘na, Elbistan Belediyesi‘ne, Tapu Sicil Müdürlüğü‘ne, bu tapunun alınmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.
Bu arsa üzerine yapılacak olan Adliye Sarayı, Elbistan’a hayırlı olsun. Arsamız gayet büyük. Elbistan’a uzun yıllar hizmet verecek bir bina yapılacak. Şimdiki adliye binası 21 yılda ömrünü tamamladı. Tapusu alınan bu arsa üzerine uzun yıllar kullanılacak bir bina yapılır. Elbistan’ın şanına yakışır, burada vatandaşlarımıza güzel şekilde adalet dağıtılır.” diye konuştu.

Doğan, Malatya iline özel yetkili cumhuriyet başsavcı vekili olarak atandığını ifade ederek, Elbistan’da 4,5 yıl görev yaptığını söyledi. Doğan, "Elbistan, gerçekten ilçe üstü bir yer. Gerçekten il olmayı hak eden bir yer. Görev yaptığım süre içerisinde Elbistan halkından büyük bir teveccüh gördüm. Elbistan halkına teşekkür ediyorum. Elbistan’da güzel anılarla ayrılıyorum.” şeklinde konuştu.