Patnos‘un sorunlarına çözüm arandı

Ağrı‘nın Patnos ilçesinin sorunlarına Milletvekili Hanifi Alır‘ın katıldığı toplantıyla çözüm arandı.

Patnos‘un sorunlarına çözüm arandı
Patnos‘un sorunlarına çözüm arandı


Patnos Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salon‘da değerlendirme toplantısında ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda söz alan AK Parti Ağrı Milletvekili M.Hanifi Alır, Patnos‘u ileriye taşıyacak ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. İlçede bir yüksek okul olmayışını ilginç bir örnekle anlatan Milletvekili Alır, ‘‘On bin nüfuslu komşu ilçelerde yüksek okul yıllardan beri varken, 150 bin nüfuslu ilçemizde hâlâ bir yüksek okul yok. Yıllardan beri elektriğimizi komşu ilçelerden alıyorduk, yıllardır hastalarımız yine komşu ilçelere gidiyordu, ama şimdi bu sorunlarımız tamamen ortadan kalktı. Elektrik trafomuz faaliyete geçti, 150 yataklı devlet hastahanemiz bir iki ay içerisinde hasta kabulüne başlayacak. İlçemizde pasaport verilmeye başlandı ve artık Patnos‘ta heyet raporu verilecek.‘‘ diye konuştu.

Patnos‘a yüksek okul yerine fakülte istediklerinin altını çizen Milletvekili Alır, “Patnos-Erciş karayolu üzerinde yapılan ve depreme dayanıklı olmadığı için hizmete açılmayan eski hastane binası İl Özel İdaresi tarafından yıktırılarak yerine lise yapılacak. Ayrıca mevcut jandarma komutanlığı hizmet binasının bulunduğu alana da kaymakamlık hizmet binası yaptıracağız. İnşaatı devam eden yeni adliye sarayının yanındaki arsaya da jandarma komutanlığı binası yapılacak. Hükümet konağı da yeni yerine geçtikten sonra eski bina yıkılıp yerine ticaret merkezi inşa edilecek.‘‘ dedi.

Vatandaşların sorularını yönelterek cevap aradığı toplantıya Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Işık, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı.