Ege Üniversitesi'nde Kontenjanların Yüzde 83'ü Doldu

Üniversite kayıt süresi boyunca Ege Üniversitesi'ne toplam 9 bin 511 öğrenci kayıt yaptırarak Egeli oldu.

Ege Üniversitesi'nde Kontenjanların Yüzde 83'ü Doldu
Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; "Öğrencilerimizin hiçbir sıkıntı yaşamadan 2 dakikada kayıtlanmalarını sağlayan sistemi hazırlamak için 20 gün öncesinden titiz bir çalışma başlattık. Hedeflediğimiz kontenjanı tamamlamış durumdayız. Türkiye'nin üçüncü kurulan üniversitesi olarak her zaman mükemmeli hedefliyoruz ve sahip olduğumuz sorumluluk her geçen yıl daha da artıyor" dedi.
Ege Üniversitesi tarafından 31 Ağustos-7 Eylül 2010 tarihleri arasında kayıtlanan öğrenci sayılarına ve boş kontenjanlara ilişkin, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi'ne yerleştirilerek resmi kayıt tarihleri arasında kayıtlanan öğrenci oranın yüzde 83 olduğunu belirten EÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rahmi Çevik, özel yetenek ve ek kontenjan kayıtları tamamlandıktan sonra bu oranın yüzde 90'a ulaşmasını beklediklerini söyledi.
Öğrencilerin kayıt süresi boyunca herhangi bir sorun yaşamamaları için haftalar öncesinden çalışmalar başlattıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Öğrencilerimizin hiçbir sıkıntı yaşamadan 2 dakikada kayıtlanmalarını sağlayan sistemi hazırlamak için 20 gün öncesinden titiz bir çalışma başlattık. Kayıtlanmaya ev sahipliği yapan Merkez Kütüphanemiz hazırladığımız sisteme göre organize edildi. Hedeflediğimiz kontenjanı tamamlamış durumdayız. Türkiye'nin üçüncü kurulan üniversitesi olarak her zaman mükemmeli hedefliyoruz ve sahip olduğumuz sorumluluk her geçen yıl daha da artıyor. Kayıt haftasında yaşanan huzurlu ortamın yeni eğitim öğretim yılında her şeye yansımasını umuyorum" dedi.
Ege Üniversitesi'ne yerleştirilerek resmi kayıt tarihleri arasında kayıtlanan öğrenci oranın yüzde 83 olduğunu belirten EÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rahmi Çevik, özel yetenek ve ek kontenjan kayıtları tamamlandıktan sonra bu oranın yüzde 90'a ulaşmasını beklediklerini söyledi.
Resmi kayıt süresi boyunca 9 bin 511 öğrencinin Ege Üniversiteli olduğunu ifade eden Çevik şunları söyledi: "Toplam 11 bin 444 kontenjanımızdan 9 bin 511'ine kayıt yaptırıldı. Boş kalan bin 933 kontenjan bulunuyor. Ancak özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ve Çeşme Turizm Otelcilik Yüksekokulu'na yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz ile ek kontenjanlarla gelecek öğrenciler de kayıt yaptırınca boş kontenjan rakamı azalacak. Bu verilerle üniversitemize kayıtlanma oranının yüzde 90'lara ulaşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.