Ankara Emniyet Müdürlüğü, 100 Yeni Araçla Güçlendi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet teşkilatının artık Türkiye'nin her yerinde yeni araçlar kullandığını vurgulayarak, bu araçların suçun aydınlatılmasında da önemli etken olduğunu ifade etti

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet teşkilatının artık Türkiye'nin her yerinde yeni araçlar kullandığını vurgulayarak, bu araçların suçun aydınlatılmasında da önemli etken olduğunu ifade etti. "Avrupa ülkeleri içinde suç aydınlatma oranında, yüzde 90'ın üzerinde bir oranla en iyi durumdaki ülkeyiz" diyen Atalay, polisin eski araçlarla hizmet vermesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne hibe edilen 100 araç, bugün Atatürk Kültür Merkezi tören alanında düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Türk bayraklarıyla süslenen araçların önünde gerçekleştirilen törene İçişleri Bakanı Atalay, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile emniyet yetkilileri katıldı.
Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Atalay, Osmanlı geleneğinde belediye başkanlarının 'şehr-i emin' olduklarını hatırlatarak, güvenlik konusunun belediye başkanlarının sorumluluğunda olduğuna işaret etti. Kendi şehirlerinin en güvenli şekilde hayatını sürdürmesi için belediye başkanlarının görevleri bulunduğunu vurgulayan Atalay, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de bu görevini ihmal etmediğini belirtti. Avrupa başkentleri içinde en güvenli başkentin Ankara olduğunu ifade eden Atalay, Ankara'da
artık hırsızlık ve kapkaç gibi asayiş olaylarının konuşulmadığını söyledi. Atalay, son 3 yıl içinde Türkiye geneli suç ortalamasında hırsızlıkta yüzde 30, kapkaçta yüzde 68 azalma yaşandığını anlattı. Kurumsal güven araştırmasında polisin, en güvenilir kurum haline geldiğini vurgulayan Atalay, sokakların suç örgütlerinin hakimiyetinden çıkartıldığını, çetelerin, mafyanın çökertildiğini ifade etti. Bu yıl polisin işkence yaptığıyla ilgili hiçbir dava açılmadığını anlatan Atalay, hiçbir polisin hiçbir
vatandaşa işkence ve kötü muamele yapamayacağını, böyle yapan bir polisin emniyet teşkilatı içinde barındırılmayacağını dile getirdi.
Göreve geldikleri dönemde polisin arabalarının eski olduğunu ve buna üzüldüklerini anlatan Atalay, polisin bazen o arabalara koyacak benzin bulamadığına dikkat çekti. Türkiye'nin her yerinde artık bütün araçların pırıl pırıl olduğunu ve hiçbir yerde benzin sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Atalay, bunun, suçun aydınlatılmasında da önemli bir faktör olduğunu söyledi. Avrupa ülkeleri içinde suç aydınlatma oranında en iyi durumdaki ülkenin, yüzde 90'ın üzerinde bir oranla Türkiye olduğunu vurgulayan
Atalay, suçun aydınlatılma süresinin de çok kısaldığına işaret etti. Son 3 yılda Türkiye genelinde emniyet teşkilatını bütçe imkanlarıyla 12 bin 280 araç alındığını ifade eden Atalay, bu dönemde işadamları, belediyeler, vakıflar ve sivil toplum kuruluşları tarafından da bu sayının üzerinde araç hibe edildiğini belirtti. Ekonomik ömrünü tamamlamış araçları hemen tasfiye ettiklerini belirten Atalay, polisin eski araçlarla hizmet vermesine izin vermeyeceklerini kaydetti.
Ankara Valisi Alaattin Yüksel ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılacak her hibenin, Ankaralılara kaliteli bir güvenlik hizmeti olarak geri döneceğini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de, konuşmada Ankara'nın daha güvenli bir şehir olabilmesi için Ankara Emniyeti ile işbirliği yaptıklarını belirtti. Bu işbirliği sayesine kent içinde insanların kendilerini daha huzurlu hissettiklerini söyleyen Gökçek, satın aldıkları 50 binek otomobil, 50 tam donanımlı Ford Connect aracı Ankara Emniyetine hibe ettiklerini, polisle dayanışmalarının bundan sonra da süreceğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara Emniyeti'ne bugüne kadar 17 milyon liralık
destekte bulunduklarını anlatan Gökçek, "Dünya şehirleri arasında Ankara'nın en güvenli şehir olması boşuna değil" dedi.
Ankara Emniyet Müdürü Çatalkaya ile bu araçlarla polisin Ankara sokaklarındaki hakimiyeti ve caydırıcılığının daha da artacağını, suç ve suçluyla olan mücadelede bir adım daha ileriye geçileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Atalay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e bir plaket verdi. Atalay, Gökçek, Yüksek ve Çatalkaya, açılış kurdelesini keserek 100 aracı hizmete soktu. Araçlar törenin sonunda tepe lambalarını yakıp sirenlerini çalıştırarak tören geçişi yaptı. İçişleri Bakanı Atalay, hibe edilen araçlardan birini inceleyerek bilgi aldı.