Orman köyünde yangın: 3 ev ile 4 samanlık kül oldu

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Konaca köyünde çıkan yangında 3 ev ile 4 samanlık kül oldu. Orman köyü olan ve ahşap evlerin bulunduğu Konaca'da itfa

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Konaca köyünde çıkan yangında 3 ev ile 4 samanlık kül oldu. Orman köyü olan ve ahşap evlerin bulunduğu Konaca'da itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile facianın eşiğinden dönüldü.

Osmancık'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve ormanlık alan içerinde yer alan Konaca köyünde Lütfi Ünver'e ait ahşap evde elektrik panosundan kaynaklanan yangın kısa sürede tüm evi sardı. Hızla yayılan alevler çevredeki ev ve samanlıklara da sıçradı.

Korku dolu anların yaşandığı yangında Lütfi Ünver, Zühtü Ünver ve Şemsettin Namalır'a ait 3 ev tamamen yandı. Yangında 4 samanlık ve 1 ahır da kül oldu. Yangın, köy sakinleri ile Osmancık, Hacıhamza ve Kargı'dan gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındı.

Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, olay sonrası Konaca köyüne giderek incelemelerde bulundu. Bekarlar, zamanında müdahale edilmesi nedeniyle yangının daha fazla büyümeden önlendiğini söyleyerek, yangında can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu ifade etti.