İş kadını Sibel Çarmıklı suçlamaları kabul etmedi

Sahte çürük raporu davasında savunma yapan iş kadını Sibel Çarmıklı, siyasetteki konumundan dolayı o dönemde çeşitli meslek kuruluşlarının yemek davet

Sahte çürük raporu davasında savunma yapan iş kadını Sibel Çarmıklı, siyasetteki konumundan dolayı o dönemde çeşitli meslek kuruluşlarının yemek davetini kabul ettiğini ve askeri savcı Ahmet Zeki Üçok ile de yemek yediklerini anlattı. Çarmıklı, iddianamede belirtildiği gibi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir arazideki şerhi kaldırmak için buluşmadıklarını savundu.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli asker Erdem Kılıç, emekli astsubay Ömer Uçar, Murat Tugay Tepe, Tahir Mete Turan, Fehmi Suna, Taylan Özgür Düşko ve İsmail Es ile tutuksuz sanıklar iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı, Hava Albay Ahmet Metin Kökenek, Hayrullah Çelebi ve Didem Bektaş katıldı.

Duruşmada tutuklu sanıkların ve avukatlarının savunmalarını bitirmelerinin ardından, tutuksuz sanıkların savunmasına geçildi.

Söz verilen tutuksuz sanık Sibel Çarmıklı, siyasetteki konumundan dolayı o dönemde çeşitli meslek kuruluşlarının yemek davetini kabul ettiğini ve askeri savcı Ahmet Zeki Üçok ile de yemek yediklerini ifade etti. Çarmıklı, Üçok ile iddianamede belirtildiği gibi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir arazideki şerhi kaldırmak için buluşmadıklarını ileri sürdü.

Üçok ile güncel konulardan, kendi Beşiktaş Belediye Başkanlığı adaylığından konuştuklarını iddia eden Çarmıklı, söz konusu yemekten önce veya sonra Üçok'u hiçbir zaman görmediğini belirtti.

Çarmıklı, davanın sanıklarından Hayrettin Çelebi'yi siyaset dünyasından, Murat Tugay Tepe'yi de oğlu aracılığıyla tanıdığını belirterek, Ahmet Zeki Üçok ile Tepe aracılığıyla görüştüğünü ve davanın diğer sanıklarını da tanımadığını söyledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait arazinin üzerideki şerhi kaldırtıp bu şekilde menfaat temin etmeyi amaçladığı iddialarını yalanlayan Çarmıklı, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Hayrettin Çelebi'nin çalıştığı şirketin araziyle ilgili sıkıntısını çözmek amacıyla oğlunun arkadaşı Murat Tugay Tepe ile görüştüğünü aktardı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gasp edilmesine teşebbüs olayıyla ilgisinin olmadığını belirten Çarmıklı, çevresinin geniş olması nedeniyle Murat Tugay Tepe ile görüştüklerini ve bu görüşmede Tepe'nin 'kendisini Aziz Yıldırım ile görüştürüp görüştürmeyeceğini' sorduğunu savundu.

Tepe'ye, Aziz Yıldırım ile irtibatının olmadığını söylediğini ve niçin görüşmek istediğini sorduğunu anlatan Çarmıklı, Tepe'nin ''Çok kötü, çok kötü'' dediğini ifade etti.

Duruşmada savunması sorulan tutuksuz sanıklardan, Sibel Çarmıklı'nın oğlu Murat Çarmıklı da, Murat Tugay Tepe ile tanışıklığının, şirketlerine gelen prim cezasıyla alakalı olduğunu ve prim borcunun çözülebilmesi için Tepe'den yardım istediğini anlattı.

Murat Tugay Tepe'nin kendisini bakanlık müsteşarına yönlendirdiğini belirten Çarmıklı, '' Müsteşar bize yardımcı olamayacağını söyleyince, Tepe'den Ankara'da bizi bir avukata yönlendirmesini istedik. Bunun haricinde böyle bir örgütsel eylem içerisinde değilim.'' dedi.

Duruşma yarına ertelenirken, yarınki oturumda müştekiler dinlenecek.