Gül, Dpt'nin 50. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonuna Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DPT'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyona katılımın az olmasından yakınarak, "Meclisteki DPT kaynaklı milletvekilleri gelse bu salon daha kalabalık olurdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DPT'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyona katılımın az olmasından yakınarak, "Meclisteki DPT kaynaklı milletvekilleri gelse bu salon daha kalabalık olurdu. Kamu kuruluşlarının size olan ilgisi çok iyi bilinir çünkü sizin bakış çerçevenize girmeleri çok önemlidir. Çok esnek davranıyorsunuz anlaşılan, size gelip burada selam verme ihtiyacını fazla hissetmiyorlar" dedi.
DPT'nin 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bilkent Otel'de bir resepsiyon verildi. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz ve Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği
Müsteşarı Muammer Güler, MHP ve CHP'li milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, eski siyasilerden Murat Karayalçın ve Işın Çelebi katıldı.
Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, DPT'nin 50 yıllık geçmişinde çok sayıda uzman, siyasetçi ve devlet adamı yetiştirdiğini söyledi. DPT'nin, Türkiye'nin bugün geldiği ekonomik kalkınmışlığına, sosyal ve kültürel seviyesine çok büyük katkısı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "DPT aslında başbakanların, hükümetlerin bir nevi beyin takımı. DPT hem üreten hem gözleyen kurum niteliğinde çalışmaktadır" dedi. Türkiye'nin ihtiyaçlarının ve önceliğinin belirlenmesi, kaynakların en verimli şekilde
dağıtılması ve Türkiye'nin gelecekteki vizyonunun tespitinin gerektiğini ve 50 yıldır DPT'nin bunu yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Artık eski katı planlamadan bahsedilmiyor. DPT değişime uyarak daha esnek, yeri geldiğinde yönlendiren, yeri geldiğinde telkinlerde bulunan, neticede makro göstergeleri göz önünde tutan ve büyük resmi daima muhafaza eden çok önemli bir görev yapıyor. Bu görev stratejik bir bakıştır" diye konuştu.

"ÇOK ESNEK DAVRANIYORSUNUZ, ANLAŞILAN..."
Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyona katılımın azlığına işaret ederek, meclisteki DPT kaynaklı milletvekillerinin gelmeleri halinde salonun daha kalabalık olacağını belirtti. Gül, şöyle devam etti: "Kamu kuruluşlarının size olan ilgisi çok iyi bilinir çünkü sizin bakış çerçevenize girmeleri çok önemlidir. Çok esnek davranıyorsunuz anlaşılan, size gelip burada selam verme ihtiyacını fazla hissetmiyorlar. Her şeye rağmen gelmiş geçmiş bütün plancıların hizmetlerini takdirle anmamız gerekiyor."
Gül, bir süre daha kaldığı resepsiyonda davetlilerle sohbet etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de gazetecilerle sohbetinde, Ulusal İstihdam Strateji Planı'nın tamamlandığını söyledi. Planın, kısa, orta ve uzun vadeli olarak hazırlandığını belirten Dinçer, kısa vadeli planın Bakanlar Kurulu'nda görüşülmek üzere Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.